Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kraftsamling mot narkotika lördagen den 7 maj på Sigmatorget

Lördagen den 7 maj klockan 12-15 på Sigmatorget går evenemanget Kraftsamling mot narkotika av stapeln. Västerås stad, Polisen, civilsamhället och råd- och stödverksamheter bjuder tillsammans med barn och ungdomar från stadens fritidsgårdar på en kul och informativ eftermiddag med aktiviteter som tävlingar, pyssel, ansiktsmålning och musikframträdanden.

Västerås stad, civilsamhället och förebyggande råd- och stödverksamheter kommer att finnas på plats för att ge information och för att svara på allmänhetens frågor och funderingar om narkotika.

– Vi vill visa att de flesta ungdomar och vuxna i Västerås tar avstånd från narkotika, säger huvudarrangörerna Charlotte Kvarnström, enhetschef, och Ammi Karlsson Pye, samordnare ANDTS prevention vid Västerås stad. Vi hoppas att västeråsare i alla åldrar vill göra oss sällskap under en rolig eftermiddag tillsammans den 7 maj!

Evenemanget inleds med tal av Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande, Ann-Louise Molin Östling (S), ordförande för individ- och familjenämnden, och Vicki Skure Eriksson (C), ordförande för nämnden för idrott, fritid och förebyggande. Per-Erik Lundberg från polisen kommer också att tala.

– Vi har länge jobbat förebyggande med drogfrågor i Västerås, bland annat med ANDTS-coacher och tillsammans med polisen och föreningslivet. Jag hoppas att många vill komma och visa hur viktigt det är med ett samhälle utan droger, säger Vicki Skure-Eriksson (C) ordförande för nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Under eventet kommer Marcus Olsson och Helena Olsson Brink att uppträda med sång och musik tillsammans barn och ungdomar. Från Västerås stad medverkar elva fritidsgårdar, Förebyggarcentrum, Familjecentrum, Iris, och fältande socialsekreterare. Samverkanspartners är Polisen, IOGT – NTO, NBV (Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet), Unga Kris, AMD (Anhöriga Mot Droger), MADD (Mothers Against Drunk Driving), MHF (Motorförarnas Helnykterhetsförbund), Sensus och Stadsmissionen.

Källa: Västerås stad

Bild: Sigmatorget i Västerås. Foto: Dependability