Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Folkets park firar skolavslutningen med Vänskapsfestivalen

Tillsammans med ungdomar från Malmö arrangerar Folkets park en helt ny skolavslutningsfestival, Vänskapsfestivalen. Vänskapsfestivalen är en endagsfestival för ungdomar med aktiviteter, DJs och konserter på Folkets parks stora scen. Det blir lokala artister som Guleed och Julie Chikane samt festivalens headline – stjärnskottet Ricky Rich. Konferencier för dagen är Malmösonen Benjamin ’Benne’ Anderberg, han kommer guida besökarna igenom festivalens program.

Tisdagen den 14 juni 2022 bjuder Folkets park in alla Malmös ungdomar till Vänskapsfestivalen för att fira skolavslutningen och början på sommarlovet. Festivalen är en del av det fortsatta arbetet med att inkludera och aktivera ungdomar i utvecklingen av Folkets park. Detta är ett arbete som började 2019 med aktivitetsytan Vänskapstorget. Vänskapstorget ligger bredvid skateramperna, på Moriskans baksida, har blivit en egen plats för ungdomar under somrarna i Folkets park och är därför en självklar plats även för den här festivalen.

Vänskapsfestivalen är nämligen en festival för ungdomar av ungdomar. En arbetsgrupp med personer i åldrarna 15-19 har varit delaktiga i alltifrån artistbokningar till att ta fram arrangemangsposters.

– Det är jättekul att äntligen få göra en stor festival tillsammans med unga som riktar sig till alla Malmös ungdomar. Folkets park har under flera år jobba aktivt för att nå unga och tillsammans med unga skapa plats för dem i parken. Genom festivalen och Vänskapstorget vill vi skapa en plats där unga känner sig välkomna, trygga och delaktiga. Ett sådant här arrangemang har varit efterfrågat och vi tror att detta kan få fler ungdomar att hitta hit till Folkets park, säger Finn Hallgren, projektledare i Folkets park.

Vänskapsfestivalen är en endagsfestival som startar kl. 15.00 med aktiviteter på Vänskapstorget. Här bjuder Fryshuset in till aktiviteter och häng. Festivalens program flyttar sedan över till Parktorget och den stora scenen med konserter, DJs och open-mic från kl. 18.00.

Vänskapsfestivalen är starten för de aktiviteter som kommer ske på Vänskapstorget under sommarlovet som Folkets park gör tillsammans med bland andra Fryshuset.

Källa: Malmö stad

Bild: Folkets park gamla entré i vårdekor. Foto: Ali Jehad