Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nya stjärnor checkar in på slottet

Skådespelaren och komikern Pia Johansson, allkonstnären Carolina Gynning, artisten Jon-Henrik Fjällgren, skådespelaren Anja Lundkvist och konstnären Lars Lerin är klara för Stjärnorna på slottet 2022. Tillsammans med kocken Tareq Taylor checkar de in på Bäckaskog slott i sommar.  

– Jag tror det blir en magisk säsong med det här härliga, varma och karismatiska stjärn-gänget. Carolina, Pia, Lars, Jon-Henrik och Anja har en hel del beröringspunkter men är samtidigt också otroligt olika som personer. Jag kan redan nu säga att det här kommer bli en säsong man definitivt inte vill missa, säger SVT:s projektledare Anna-Maria Nildén.

I juni samlas stjärnkvintetten för en vecka tillsammans på Bäckaskog slott i Skåne. Som vanligt kommer de att vara värdar för varsin dag med aktiviteter och samtal runt frukost- lunch- och middagsbord. Stjärnkocken Tareq Taylor, SVT:s julvärd 2021, gör sin femte säsong på slottet.

Det är den 17:e säsongen av Stjärnorna på slottet och det fjärde året som Bäckaskog slott står som spelplats för Stjärnorna på slottet (2021, 2012, 2013).

Carolina Gynning gjorde sin tv-debut och vann Big Brother Sverige 2004. Sedan dess har hon medverkat i en mängd tv-program som Let´s Dance, Förkväll, Idol, Talang Sverige, Sommarkrysset och I huvudet på Gynning. Konstnärskapet är ett annat spår i Carolinas liv och hon har även designat glasserier och smycken. Dessutom har hon givit ut flera böcker – både självbiografiska och skönlitterära. Sedan 2019 driver hon podden Gynning & Berg tillsammans med Carina Berg.

Jon-Henrik Fjällgren har sjungit sedan han var liten och 2014 höll han sin första konsert, i närvaro av det svenska kungaparet. Samma år släppte han sitt debutalbum och vann Talang Sverige med ”Daniels jojk”. Året därpå tävlade Jon-Henrik i Melodifestivalen, tog sig direkt till final, och kom tvåa efter Måns Zelmerlöw. Jon-Henrik är renskötare, men musiken betyder oerhört mycket för honom. Han har tävlat i Melodifestivalen ytterligare två gånger, vann Let´s Dance 2018 och just nu är han ute på turné.

Pia Johansson har roller bakom sig i klassiska tv-program som Rederiet och Skärgårdsdoktorn och har spelat med i en mängd andra tv-serier och svenska filmer. Hon var med när humorserien Parlamentet hade premiär 2002 och det blev många fler säsonger än så. Även radiolyssnarna har fått ta del av Pias snabba tanke och humor när hon associerat och fantiserat i expressfart i radioprogrammet På minuten. Stockholms stadsteater var hennes hemmascen i många år och där har hon även regisserat.

Lars Lerin är konstnären från Värmland som den svenska tv-publiken tagit till sina hjärtan efter tv-serier som Vänligen Lars Lerin, Lerins Lärlingar och senast Vägen ut med Lars Lerin. Uppdraget som julvärd i SVT 2020 kan ses som ett tecken på det genomslag som han har haft med sina tv-serier. Som en del av sitt konstnärskap har Lars Lerin givit ut över 50 böcker och tillsammans med Karlstad kommun står han bakom konstmuseet Sandgrund, som visar upp Lars Lerins egen konst men även andra konstnärer.

Anja Lundquist fick sitt genombrott som skådespelare i början på 2000-talet då hon gjorde roller i bland annat Lukas Moodyssons film Tillsammans och i tv-serien Tusenbröder I och II. Anja är stationerad i Stockholm och har genom åren jobbat både på Dramaten och Stockholms stadsteater. Under 10-talet gjorde Anja rollen som mamma Karin i tre Sune-filmer. De senaste åren har publiken kunnat se henne i tv-serier som Gåsmamman, Modus, När blommorna blommar, Alex, Heder och Lust.

Stjärnorna på slottet – alla säsonger

Säsong 1 
Maud Adams
Börje Ahlstedt
Peter Harryson
Mona Malm
Sven-Bertil Taube

Säsong 2
Britt Ekland
Magnus Härenstam
Jan Malmsjö
Arja Saijonmaa
Peter Stormare

Säsong 3 
Janne ”Loffe” Carlsson
Kjerstin Dellert
Jonas Gardell
Staffan Scheja
Christina Schollin

Säsong 4
Kjell Bergqvist
Tommy Körberg
Siw Malmkvist
Björn Ranelid
Meg Westergren

Säsong 5
Ulf Brunnberg
Monica Dominique
Dan Ekborg
Marie Göranzon
Niklas Strömstedt

Säsong 6 
Kim Anderzon
Louise Hoffsten
Christer Lindarw
Johan Rabaeus
Johan Rheborg

Säsong 7
Ewa Fröling
Robert Gustafsson
Claes Malmberg
Barbro ”Lill-Babs” Svensson
Philip Zandén

Säsong 8 
Leif Andrée
Malena Ernman
Maria Lundqvist
Claes Månsson
Lasse Åberg

Säsong 9 
Harriet Andersson
Helena Bergström
Özz Nûjen
Örjan Ramberg
Rikard Wolff

Säsong 10 
Marika Lagercrantz
Morgan Alling
Claire Wikholm
Stefan Sauk
Amanda Ooms

Säsong 11 
Lia Boysen
Johannes Brost
Gunnel Fred
Sofia Ledarp
Magnus Uggla

Säsong 12 
Ann-Louise Hanson
Peter Jöback
Regina Lund
Marianne Mörck
Bosse Parnevik

Säsong 13 
Kajsa Ernst
Alexander Karim
Camilla Läckberg
Sven Melander
Lena Söderblom

Säsong 14 
Dragomir Mrsic
Julia Dufvenius Wollter
Björn Kjellman
Måns Möller
Pernilla Wahlgren

Säsong 15 
Ernst Billgren
Shima Nivarani
Charlotte Perrelli
Ola Rapace
Kjell Wilhelmsen

Säsong 16
Per Andersson
Marika Carlsson
Carola Häggkvist
David LagercrantzGynninge
Grynet Molvig

Säsong 17
Carolina Gynning
Jon-Henrik Fjällgren
Pia Johansson
Lars Lerin
Anja Lundqvist

Källa: SVT

Bild: Bäckaskog slott. Foto: Bengt A. Lundberg