Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SVT sänder Stockholm Open 2022

Den svenska tennisklassikern Stockholm Open avgörs 15-23 oktober i Kungliga Tennishallen. Nu står det klart att turneringen kommer att sändas i SVT för första gången sedan 2013.

Stockholm Open i Kungliga Tennishallen arrangerades för första gången 1969. Bland segrarna genom åren finns internationella stjärnor som Roger Federer, Boris Becker och John McEnroe. Några av de svenskar som vunnit turneringen är Björn Borg, Stefan Edberg och Thomas Enqvist. Senaste svenska segern kom 2004 genom Thomas Johansson. SVT har sänt många av turneringarna genom åren, och kommer i höst att sända Stockholm Open för första gången sedan 2013.

– Stockholm Open i tennis är en svensk sportklassiker som passar bra i vårt utbud. Vi vill gärna sända när stora internationella tävlingar avgörs på svensk mark och är jätteglada att vi nu kan erbjuda vår stora tv-publik tennis på hög nivå, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Flerfaldige Stockholm Open-vinnaren Thomas Enqvist ansvarar för spelarrekryteringen till 2022 års turnering, och siktar på att presentera de första spelarna i juni.

– Jag är otroligt glad och stolt över vårt samarbete med SVT. Stockholm Open är flaggskeppet för svensk tennis och en viktig del i att inspirera återväxten för tennis i Sverige. SVT ger oss nu chansen att inspirera fler och bjuda på tennis i världsklass till alla, säger Thomas Enqvist.

SVT kommer att sända från hela Stockholm Open-veckan i SVT1, SVT2 och på SVT Play.

Källa: SVT

Bild: Grigor Dimitrov i Stockholm 2014. Foto: Kjetil Eggen