Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sveriges EM-trupp presenteras i SVT

Den svenska förbundskaptenen Peter Gerhardsson kommer till Fotbollstudion special för att exklusivt presentera Sveriges trupp inför europamästerskapet i England i sommar. I studion finns programledaren Jane Björck och SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog som kommer att ställa frågor om truppens uppbyggnad och ge en analys av Sveriges chanser i mästerskapet.

Förbundskapten Peter Gerhardsson ger sina första kommentarer kring truppen som han plockat ut i SVT:s direktsändning tisdag 7 juni kl 18.30-19.00 i SVT2 och SVT Play. De svenska damerna är ett av favoritlagen till mästerskapsguldet och i direktsändningen bjuder SVT på spelarreportage men också en analys av Sveriges chanser i turneringen som avgörs 6-31 juli 2022.

– Det känns väldigt kul och exklusivt att SVT sänder när Sveriges EM-trupp presenteras i Fotbollstudions regi. Vi ser det som ett härligt avstamp för vår stora och breda bevakning av damernas EM i sommar, där Sverige har väldigt goda chanser att ta hem guldet. Därför är både vi och publiken extra nyfikna på att få ta del av den trupp som ska resa till England och hur förbundskapten Peter Gerhardsson resonerat. Riktigt spännande, säger SVT Sports projektledare Bobby Baksi.

Direktsändningen är ett samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet och SVT.

SVT Play och SVT2 tisdag 7 juni kl 18.30-19.00: Fotbollstudion special: Sveriges EM-trupp presenteras.

Källa: SVT

Foto: SVT