Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

I helgen har du chansen att träffa världsmästarna i Västerås

Det svenska damlandslaget i innebandy kommer till Västerås för läger 26–29 maj. Lägret är en del i uppladdningen inför VM nästa år. I helgen har du chansen att se dem spela matcher mot bästa möjliga motstånd, sig själva. Efter matcherna får du också tillfälle att gå ner på plan och träffa spelarna.

– Innebandyn är en stor och viktig idrott i Västerås och det är fantastiskt kul att damlandslaget väljer att lägga sitt träningsläger i Västerås, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

På schemat står träning, internmatcher och meet and greet med spelarna som kommer vara öppna för publik. I Västerås Arena kommer du också ha möjlighet att testa hur hårda skott du skjuter i speedshooting och utmana dig själv eller vännerna i Pantameras hinderbandybana. Evenemanget är gratis att besöka och alla västeråsare är välkomna.

-Vi är jätteglada att kunna erbjuda barn och unga möjligheten att uppleva elitidrott på nära håll. Vår förhoppning är att evenemanget kan skapa ett ännu större intresse för innebandy och ge besökarna inspiration, så att deras idrottande kan fortsätta utvecklas, säger Magnus Jansson, idrottschef i Västerås stad.

Träningslägret har möjliggjorts tack vare ett lyckat samarbete mellan Västerås stad, Visit Västerås, Västmanlands Innebandyförbund och Svenska Innebandyförbundet.

Hålltider för helgen

Fredag 27 maj
Klockan 18.00 Match – Världsmästarna möter bästa möjliga motstånd, sig själva.
Autografskrivning och möt spelarna på plan direkt efter match.

Lördag 28 maj
Klockan 15.00 Match – Världsmästarna möter bästa möjliga motstånd, sig själva.
Autografskrivning och möt spelarna på plan direkt efter match.

Funzone i Västerås Arena
Ta med klubba och utmana dig själv eller vännerna i Panta Meras hinderbandybana och testa hur hårda skott du skjuter i speedshooting. Öppet i anslutning till matcherna.
Kiosk finns öppet i hallen.

Matcherna kommer sändas på InnebandyTV, med kommentator och expertkommentator. Karolina Widar, en av världens bästa innebandyspelare och västeråsare, kommer vara expertkommentator under fredagen.

Källa: Västerås stad

Foto: Dependability