Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ettan norra: Förlust för FC Stockholm trots stort spelövertag

Vissa dagar vill bollen bara inte in i mål. En sådan dag hade FC Stockholm mot Hammarby Talang, som kunde sätta segermålet sent i matchen.

Efter en mindre lyckad insats och förlust mot Sollentuna var det ett revanschsuget FC Stockholm som mönstrade upp på Stockholms Stadion mot Hammarby Talang.

Under första halvlek hade båda lagen svårt att få till ett fungerande spel. Båda lagen hade skott på mål från distans, men gick till halvtidsvila utan att fått in något.

I andra halvlek kom FC Stockholm ut med betydligt mer rörelse och fart i spelet. Snabba raka bollar genom HTFFs mittfält skapade flera farliga anfall och FC Stockholm fick flera avslut mot mål. Trycket mot HTFF var under en period massivt:
57’ Alemayehu med ett farligt avslut som pareras av målvakten
59’ Cosic skjuter ett skott i ribban och ut
61’ Ostojic blir frispelad mitt i straffområdet men får avslutet rakt på Moussa i HTFF målet
66’ Ostojic får en ny chans men nickar i ribban
67’ På den efterföljande hörnan håller HTFF försvaret på att nicka bollen i eget mål
74’ Makolli har ett farligt volleyavslut som går precis utanför målvaktens vänstra stolpe

I 84:e spelminuten bryter HTFF ett av FC Stockholms uppspel och i den efterföljande kontringen kan Albin Aljic skjuta in segermålet förbi en ställd David Mikhail.

Trots ett stort spelövertag och 16:3 i avslut fick FC Stockholm inkassera en förlust på hemmaplan och HTFF tar säsongens första bortaseger.