Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

BOBHUNDSHOW – en osund blandning av nytt och gammalt

Bob hund har som alltid många järn i elden. I förra veckan spelade de på den tv-sända Polar Music Prize galan, på fredag är det premiär för en nyskriven show på Storan i Helsingborg.

I ”BOBHUNDSHOW” bjuder orkestern på kända låtar tillsammans med nyskriven musik. Med dekoren ur pjäsen ”Amadeus” maffiga scenografi som fond berättar de den overkliga sanningen om bandet som hållit på längre än Grateful Dead.

Föreställningen regisseras och koreograferas av Kajsa Giertz, som även är chef för Helsingborgs stadsteater.

–2020 planerade vi för ett hundår på teatern, sedan kom pandemin och vi fick istället tre år med stimulerande samarbeten mellan bob hund och Helsingborgs stadsteater, vilket har varit en spännande utveckling för både teatern och bandet. Nu använder vi det vi har lärt oss och sätter upp en show där hela bandet gör allt man kan göra på en scen: spelar teater, musik, sjunger och dansar. Det är ett lustfyllt projekt för både bob hund-fans och teaterfantaster, säger Kajsa Giertz.

Under 30 intensiva hundår har bob hund testat, misslyckats och lyckats – vilket också är innovationens grundförutsättningar.

–Vi är lika som dur och moll. Ibland är vi inte medmusiker, ibland är vi motmusiker. 3 mot 3. 2 mot 2 mot 2. 4 mot 2. 5 mot 1. Eller i värsta fall 1 mot 1 mot 1 mot 1 mot 1 mot 1 och så vidare. Detta har under mer än 30 års tid alstrat melodier, texter, sång, dans, gräl och ljus från scen. Att få tillfället att göra en prototyp för en ny show i hemstaden känns självklart, säger sångaren Thomas Öberg.

”BOBHUNDSHOW” avslutar det omfattande samarbetet med Helsingborgs stadsteater som inleddes 2020 med ”BOBHUNDTEATERKONSERT” och fortsatte 2021 med ”BOBHUNDMUSIKAL”.

VAD: BOBHUNDSHOW
VAR:
Storan, Helsingborgs stadsteater
NÄR:
Under H22 City Expo 3–4 juni samt 8–9 juni

På scenen: Johnny Essing, Christian Gabel, Mats Hellquist, Conny Nimmersjö, Jonas Jonasson, Thomas Öberg
Manus: Hanna Nygren och bob hund
Musik: bob hund
Regissör: Kajsa Giertz
Scenografi/kostym: Helle Damgård
Ljusdesign: Emanuel Arvanitis

Låt kulturen visa vägen under H22 City Expo
Kulturen har i alla tider varit en vägvisare, en stöttepelare och en viktig röst i samhället. Under stadsmässan H22 City Expo kan du ta del av framtidens kultur genom 135 programpunkter i 35 fullspäckade dagar, bland annat BOBHUNDSHOW. Mellan 30 maj och 3 juli fylls Helsingborg med nyskapande och minnesvärda kulturupplevelser för alla åldrar, smaker och sinnen. Läs mer på h22cityexpo.se

Källa: Helsingborgs stadsteater

  • Bild: BOBHUNDSHOW. Foto: Emmalisa Pauly