Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bowling: Jesper Svensson tar EM-guld i All Event – Sveriges tredje guld

EM-succen fortsätter för Sverige i bowling-EM. Jesper Svensson vann guld i All Event och svenska laget i 5-manna tog brons. Sverige har totalt sex medaljer i mästerskapet.

I All Event räknas alla 24 kvalserier in över de olika distanserna. När kvalet i 5-manna var färdigspelat så stod det klart att Jesper Svensson vann All Event med 5567 poäng och tog Sveriges tredje guld i mästerskapet.
– Det känns fantastiskt skönt och ärofyllt att vinna All Event. Det tyder på att jag mestadels hållit en hög nivå under mästerskapet, säger Jesper Svensson.

I 5-manna tog sig Sverige vidare till semifinal efter seger i kvalet. Jesper Svensson säkrade sin fjärde medalj som blev ett brons efter förlust mot Nederländerna i semifinalen.
– Det känns surt att vi inte ger Nederländerna en värdig match. Vi gör det väldigt bra i kvalet men kommer inte upp i nivå i semifinalen, säger Jesper Svensson.

Det var en fullmatad speldag i Tali Bowling Arena som avslutades med Masters. De 24 bästa i All Event avancerade till Masters och efter två rundor med matchspel är Martin Larsen, James Blomgren och Jesper Svensson vidare till steg 3 imorgon kl 09.00. Finalen avgörs kl 14.30.
– Det är bara att fortsätta kämpa på. Det är en dag kvar på mästerskapet så det är full gas som gäller, säger Svensson.

Sverige lag i 5-manna och deras klubb 
Pontus Andersson, Team Clan, Nässjö
James Blomgren, Team Alingsås
Markus Jansson, BK Jösse, Arvika
Martin Larsen, Team Pergamon BC, Partille
Jesper Svensson, Team Pergamon BC, Partille
William Svensson, BK Kaskad, Norrköping

Förbundskapten Patrick Backe
Assisterande coach Martin Blixt

Antal medaljer i laget:
Jesper Svensson 4
James Blomgren 3
Markus Jansson 3
Pontus Andersson 2
Martin Larsen 2
William Svensson 2

Källa och foto: Svenska Bowlingförbundet