Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

IKEA öppnar cityvaruhus mitt i Stockholm

IKEA tar nu nästa steg i sin storsatsning på Stockholm genom att öppna ett 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus som sträcker sig över totalt fyra våningsplan i köpcentret Gallerian. Öppningsdagen blir den 30 juni. Med satsningen vill IKEA komma närmare människor i de mest centrala delarna av huvudstaden.

Det nya cityvaruhuset, som öppnar den 30 juni, är en del av IKEAs satsning på Stockholm. De senaste åren har IKEA öppnat två butiker i Stockholm i form av planeringsstudios i Bromma och Sickla. 

– Det känns fantastiskt att vi snart är redo att öppna vårt historiska cityvaruhus i Stockholm. Det känns verkligen som att vi kommer ännu närmare våra kunder. Oavsett var man är, vad man behöver och när man behöver det vill vi finnas där för att hjälpa till att skapa ett bättre liv hemma, säger Jenny Vasquez Ling, varuhuschef IKEA.  

Under de senaste åren har IKEA öppnat centrala butiker inyaformat i storstäder som Paris, New York, Tokyo och Toronto. Cityvaruhuset i Stockholm, blir 8 000 kvadratmeter stort och sträcka sig över totalt fyra våningsplan i Gallerian. Det är det första cityvaruhuset någonsin som IKEA öppnar i Sverige.  

– Det känns jätteroligt att välkomna Sveriges mest ikoniska möbelvaruhus till Stockholms mest ikoniska galleria! Med IKEAs cityvaruhus stärks Gallerian ytterligare som en folklig, mångsidig och inspirerande mötesplats. Här finns något för alla, säger Cecilia Åkesson, centrumchef Retail City på AMF Fastigheter. 

Här kommer kunderna att kunna köpa med sig ettstort sortiment av heminredningsprodukteroch få personlig service av heminredningsexperter. En grön tråd kommer att löpa genom butiken för att göra det lättare för kunder att hitta mer hållbara produkter och lösningar. I varhuset kommer det även att finnas en avdelning enbart för second hand-möbler. Genom det nya restaurangkonceptet Mat & dryck blir det också möjligt att ta del av matupplevelsen som många förknippar med IKEA.  

I den nya citybutiken i Gallerian kommer det arbeta runt 160 personer. 

Källa och foto: IKEA