Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Susanna Dahlberg blir ny vd för Riksteatern

Susanna Dahlberg tidigare vd för Regionteater Väst tillträder som ny vd för Riksteatern. Dahlberg börjar sitt uppdrag på Riksteatern den 1 oktober 2022.

– Riksteatern har en unik position som folkrörelse och konstnärlig institution som når ut med scenkonst över hela Sverige. Det är det som gör uppdraget extra roligt och intressant och det är även det som gör att Riksteatern så starkt kan bidra till utvecklingen av både konsten och demokratin, säger Susanna Dahlberg. 

Susanna Dahlberg kommer närmast från tjänsten som vd för Regionteater Väst, en post hon har haft sedan 2013. Hon har varit verksam i scenkonstbranschen i dryga 20 år och har stor erfarenhet av att bedriva arbete inom verksamhetsutveckling, arbetsmiljöfrågor, kommunikation och utvecklingsarbete. 2016 utsågs Susanna Dahlberg till årets chef i Västra Götaland. 

– Vi är verkligen glada att Susanna blir en del av Riksteatern. Vi tror att hon är helt rätt person att tillsammans med styrelsen, medarbetare och folkrörelse ta de steg som Riksteatern behöver för att uppfylla sin vision om scenkonst för alla överallt, säger Karin Thomasson, ordförande för Riksteatern. 

– I den omstart av kulturlivet som just nu pågår har Riksteatern en viktig och intressant position. Konstnärer behöver rätt förutsättningar och en kreativ hållbarhet för att skapa scenkonst av hög kvalitet. Det är en händelserik och spännande tid och jag ser fram emot att bli en del av Riksteatern, säger Susanna Dahlberg. 

Susanna Dahlberg tillträder som vd på Riksteatern den 1 oktober 2022. Fram till dess är Petra Weckström tillförordnad vd.  

Källa: Riksteatern
Foto: Catharina Fyrberg