Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

KUNG MOR

Urpremiär 10 oktober 2022 på Teater Galeasen 

Av Jenny Tunedal och Christina Ouzounidis

Teater Galeasen sätter i höst upp Kung mor, med premiär den 10 oktober. Kung mor är skriven av dramatikern Christina Ouzounidis och poeten Jenny Tunedal. Pjäsen utgår från Tunedals diktbok Rosor skador, en bok om en mor som försvinner allt längre in i glömskan.

Kung mor utspelar sig i utkanten av tillvaron, i en tid efter diagnosen. Minnena från förr grumlas av verklighetens nu, vem har skalat räkorna, kan man få ett glas vin, och har någon egentligen beställt den där taxin? Det handlar om att minnas och att glömma, om en mor och en dotter, om alla dessa figurer som dyker upp och försvinner, som trängs i ens liv eller på avdelningen eller kanske i ens sinne. Om sorg och väntan på saknaden, om att släppa taget eller hålla fast, om väntan på det som kanske kommer senare, efteråt, sedan. Om att glömma de vi älskar, om att sluta känna igen oss själva och varandra. Vet vi någonting om kärlek då – eller mer än någonsin?

 

Kung mor ges ut i bokform på Modernista förlag nionde september. Detta är Tunedals debut som dramatiker. Ouzounidis har återkommande spelats på Teater Galeasen och regisserade även Elfriede Jelineks Winterreise 2016. Medverkande skådespelare i Kung mor är Charlotta Larsson, Hanna Edh, Alexandra Drotz Ruhn och Per Grytt.

 

Biljetterna släpps 1 september.

 

av JENNY TUNEDAL OCH CHRISTINA OUZOUNIDIS • regi CHRISTINA OUZOUNIDIS

med CHARLOTTA LARSSON, HANNA EDH, ALEXANDRA DROTZ RUHN, PER GRYTT

rum & ljus JENS SETHZMAN  • kostym PIA GYLL* • mask ANNA OLOFSON

komposition KATHARINA NUTTALL & CHRISTIAN BERG • ljudbild MIKAEL NILZÉN

*Praktikant från Stockholms Konstnärliga Högskola

Med stöd av Statens kulturråd, Kulturförvaltningen Stockholms stad, Sveriges författarfond.

Källa: Teater Galeasen

Bild: Teater Galeasen på Skeppsholmen i Stockholm. Foto: Holger.Ellgaard