Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Folkfesten är tillbaka – dags igen för utomhuskonsert med Kungliga Filharmonikerna på Gärdet

Isabella Lundgren är gästartist när Kungliga Filharmonikerna är tillbaka med den stora utomhuskonserten på Gärdet. Den 14 augusti är det dags igen.

Efter två pandemiår utan utomhuskonsert blir det nu en återkomst i stor stil. Årets gäst är jazzartisten Isabella Lundgren, som i juni gjorde succé i sin Judy Garland-hyllning tillsammans med Kungliga Filharmonikerna i Konserthuset (den konserten kan ännu upplevas på Konserthuset Play). Kungliga Filharmonikerna leds av David Björkman, som arbetat med orkestern vid många tillfällen – bland annat gjorde han Nationaldagskonserten 2020. Förutom Judy Garland-låtar framförs bland annat musik av Copland, Ravel och Sibelius.

Konserthuschef Stefan Forsberg är värd för konserten och kommer att guida publiken genom programmet.

”Som jag längtar efter att uppleva den där alldeles särskilda känslan igen”, säger han. ”Att få möta publiken i tiotusental – med picknickkorgar, filtar, solhattar och paraplyer – och tillsammans få uppleva klassisk musik i den svenska sensommaren. Det är en av årets bästa arbetsdagar!”

Konserten vid Sjöhistoriska museet på Gärdet är en kär sommartradition sedan decennier, alltid mycket populär och välbesökt. Allsång och barnaktiviteter är andra ingredienser under dagen som för många är ett ”måste”.

***

Söndag 14 augusti kl 14.00
Kungliga Filharmonikerna
David Björkman dirigent
Isabella Lundgren sång
Stockholm Voices
Stefan Forsberg värd

Filharmonikerna i det gröna
Utomhuskonsert på Gärdet i Stockholm (på gräsplanen framför Sjöhistoriska museet)
Området öppnar kl 11.00 med aktiviteter i barntältet och försäljning av mat och dryck.
Fri entré!

I samarbete med Dagens Nyheter.

Källa: Konserthuset Stockholm

Bild: En kär sommartradition för många. Pressbild från en tidigare Gärdet-konsert. Foto: Jan-Olav Wedin