Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

IK Uppsalas måldrottning tar hem priset som Månadens Spelare i Elitettan i juni.

Nicole Robertson gjorde två av målen när IK Uppsala vann det målglada derbyt mot Gamla Upsala med 5-4. Det var anfallarens tionde och elfte för säsongen och hon toppar skytteligan i Elitettan inför höstsäsongen som startar till helgen.

I juni gick IK Uppsala rent i sina fyra matcher och plockade tolv poäng av tolv möjliga. Laget gjorde 14 mål framåt och släppte in fyra (alla i derbyt mot GUSK). Laget toppar tabellen och Nicole Robertson har varit en starkt bidragande orsak till lagets fina form.

Nicole Robertson var nominerad till priset tillsammans med Evelyn Ijeh, Växjö DFF, och Sofia Fors, Gamla Upsala SK. Månadens Spelare tilldelas 10.000 kronor av Svenska spel som går till ett av klubbens CSR-projekt. Var Robertson väljer att skänka pengarna får vi veta senare.

Elitfotboll Dam utser varje månad Månadens Spelare i Elitettan. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och partners.

Källa: Elitfotboll Dam

Elitfotboll Dam grundades 1978 och är intresseorganisationen för de två högsta ligorna inom damelitfotboll i Sverige – OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Elitfotboll Dam arbetar för att utveckla elitfotboll för dagens och morgondagens stjärnor, skapa förutsättningar för unga flickor att spela fotboll på samma villkor och vara ligor med föreningar i världsklass.

Bild: IK Uppsala – Linköpings FC 2020-09-27. Foto: Jens Backeman