Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

WTT Youth Helsingborg

Svenska Bordtennisförbundet arrangerar topptävling på den internationella världstouren för ungdomar i Helsingborg Arena, 8-14 augusti.

Cirka 300 spelare och ledare från 30 nationer kommer att komma till tävlingen under en veckas tid. Tävlingen spelas i fem ålderskategorier med spridningen från 11-19 år. Svensk bordtennis främsta ungdomar kommer att få chansen att på hemmaplan testa sina vingar mot absolut bästa motstånd. Den svenska truppen till denna tävling är väldigt stor och består av nästan 40 spelare; Den största truppen Sverige någonsin skickat till en WTT-tävling.

Svenska Bordtennisförbundet är extra glada över att kunna arrangera denna tävling tillsammans med BTK Rekord och Helsingborgs stad, två parter SBTF har långa och goda relationer av att arrangera tävlingar tillsammans med. WTT Youth Helsingborg är den första tävlingen i Sverige under det nya tävlingsformatet, World Table Tennis (WTT), som lanserades av Internationella Bordtennisförbundet under 2021.

– Vi är väldigt glada och stolta över att nu få möjlighet att arrangera en internationell ungdomstävling inom World Table Tennis Youth-strukturen i Sverige då det är viktigt för våra bästa ungdomar att få känna på hetluften och mäta sig med tufft motstånd från hela världen. Helsingborg är en offensiv stad med perfekta förutsättningar som vi sedan länge har ett gott samarbete med. Lägg till en av våra främsta tävlingsarrangörer, BTK Rekord, och vi har alla ingredienser på plats för ett fantastiskt evenemang. Staden vill också jobba långsiktigt med flera evenemang och mästerskap och det ligger helt i linje med vår strategi för framtiden, säger en nöjd Dennis Lindahl, ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

– Vi i Helsingborg är stolta att få välkomna World Table Tennis Youth Contender och ser detta som en viktig del i den långsiktiga strategiska satsning på bordtennismästerskap som vi arbetar med tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet, säger Henrik Gidlund Enhetschef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Källa: Svenska Bordtennisförbundet (SBTF)

Bild: Siri Benjegård, en av de unga svenska tjejerna i hetluften Foto: WTT