Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kia Fjällmaraton – hård fight när Ida Nilsson och Oscar Claesson vinner Kia Fjällmaraton 45K

Den 18:e upplagan av Kia Fjällmaraton 45 km har idag avgjorts i Södra Årefjällen med en hård sportslig kamp.

På damsidan segrade Ida Nilsson från Högby IF på tiden 4:07:59 och på herrsidan vann Oscar Claesson från Huskvarna på tiden 3:20:29.

Citat från segrarna enligt nedan.

-Det var tufft idag, säger Ida Nilsson efter målgång. Det var jämt hela vägen och jag kunde inte känna mig säker förrän just på slutet. Vi var tre stycken som höll ihop fram till halvvägs ungefär. Emilia hängde på starkt och låg någon minut bakom, men ibland fick jag en liten större lucka. 

-Oscar Claesson säger att loppet var tufft och bjöd på en hård sportslig kamp. Sebastian Ljungdahl, som slutade på andra plats, är väldigt vass utför så det var långt ifrån givet hur det skulle gå. De höll ihop till 27 kilometer och sedan uppför stigning fick Oscar en lucka på nästan en minut som Sebastian sedan imponerande lyckades ta in. På det följande flacka partiet drog Oscar ifrån och lyckades förvalta försprånget ända in i mål. Oscar säger att han gillar att springa i den här terrängen med bra variation och att han gärna kommer tillbaka. 

Samtidigt som Kia Fjällmaraton avgjordes också Ottsjö 12k som har både start och målgång på Fjällmaratoncentret i Ottsjö där damklassen vanns av Malin Starfelt och herrklassen togs hem av Linus Wedin.

Källa: Fjällmaraton

Fjällmaraton består av en hel vecka med olika lopp för stora och små, gamla och unga, till Sveriges vackra fjällvärld.

Foto: Fjällmaraton