Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Premiär för Vansbro Nattsim, lördagen den 13:e augusti 2022.

Vansbrosimningen är tillbaka med besked och ser fram emot årets fjärde evenemangshelg. Efter succén med Vansbro Vintersim i februari kunde premiären för Challenge Vansbro inleda årets sommarvecka innan den stora simmarhelgen gick av stapeln i juli, och nu stundar Vansbro Nattsim till helgen där närmare 200 deltagare är anmälda.

– Vi har alla längtat efter det här och det har känts fantastiskt att få möta alla tusentals simmare och triathleter i Vansbro under hela året. Det är en spännande resa vi har inlett där vi gått från en renodlad simhelg till att nu kunna erbjuda en hel palett av olika lopp och upplevelser. Det hade inte varit möjligt utan den fantastiska uppslutning av funktionärer från alla föreningar som vi har omkring oss, säger Tomas Viker, Generalsekreterare Vansbrosimningen.

I den mörka augustinatten kommer Vansbro Nattsim att genomföras efter att solen gått ner och mörkret fallit. Första start beräknas till ca. klockan 21.45, det är ingen tävling och ingen tidtagning utan upplevelsen står i fokus. Loppet är 1000 meter långt i valfritt simsätt och starten är vid den traditionella Tjej- och Kortsimstarten. Förväntad vattentemperatur är ca 17-18 grader. Deltagarna kommer gå i ett gemensamt fackeltåg ledda av spelmän från målområdet till starten. Fullmånen, tända marschaller och flera eldar kommer lysa upp sträckan för simmarna i vattnet.

– Det kommer bli en upplevelse utöver det vanliga där deltagarna har många parametrar att bemästra; det är mörkare än vanligt, vattnet är kyligare och strömmen lika oförutsägbar som alltid. Säkerheten är hög med funktionärer på alla bryggorna samt i båtar och alla simmarna har varsin saftey bouy som lyser upp älven. Vi hoppas att eventet kommer bli uppskattat och här är för att stanna, fortsätter Tomas Viker.

Om Vansbrosimningen
Vansbrosimningen är ett av Sveriges största och äldsta öppet vatten-evenemang med närmare 14 000 deltagare och erbjuder lopp från 25 – 10 0000 meter. Tävlingarna går av stapeln 1 – 9 juli 2023.

Vansbrosimningen genomfördes för första gången år 1950 och är idag Sveriges största öppna vattenevenemang med över 13 000 deltagare. Utöver sju lopp i simning ingår även tävlingar i swimrun och triathlon. Vansbrosimningen är sedan 1971 en del av En Svensk Klassiker.

Källa: Vansbrosimningen.

Foto: Vansbrosimningen