Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

TCS Lidingöloppet direktsänds i C More/Sportkanalen

Världens största terränglopp TCS Lidingöloppet direktsänds i år för första gången i TV4:s systerkanal Sportkanalen. I tv-sändningen får tittarna följa elit, motionärer och intressanta profiler. Det blir bilder från myllret i starten, liksom inslag från flygande reportrar i löparspåret längs den tre mil långa banan och från målgången. TCS Lidingöloppet arrangeras på lördag den 24 september för 58:e gången och är en del av En Svensk Klassiker tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen.

– Vi ser fram emot att för första gången visa TCS Lidingöloppet. Vi hoppas på en riktig löparfest där tittarna både får se eliten och motionärerna, som tillsammans med publiken skapar en fin inramning av loppet. Vi laddar upp redan i Nyhetsmorgon och fortsätter sedan med att visa det klassiska loppet, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

Närhet till löparna
För att ge tittarna en nära upplevelse av arrangemanget bevakas loppet med en fyrhjuling och av kameror monterade på en rad erfarna topplöpare längs hela spåret. Det ger bilder från hela startfältet– från täten till motionärerna. Därtill kommer inslag från flera flygande reportrar ute i spåret som pejlar stämningen bland löparna. En drönare ger också tittarna fina översiktsbilder av loppet och naturligtvis visas bilder från startmyllret och målgången.

TV-publiken får följa löparna från den relativt sett enkla delen i början av loppet till den ökända sista milen. De får se löparna kämpa i den långa och branta Abborrbacken och se dem klara det sista kraftprovet, Karins Backe. Med bara två kilometer kvar till mål innebär den en stor ansträngning för många löpare.

Följ favoritlöpare i appen
– Genom tv-sändningen vill vi inspirera alla som inte är på Lidingö att komma ut hit och vara med och springa nästa år. Målet är att skapa en närhet så att tittarna kan känna att de är med ute i spåret bland löparna. Vi hoppas detta blir en ny hösttradition som både får svenskarna att bänka sig framför TV:n och ge sig ut i löparspåret, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

I den nya TCS Lidingöloppsappen går det att följa dina favoritlöpare, din familj eller olika intressanta profiler som är med i loppet. I årets TCS-app finns också information om alla olika lopp som genomförs under helgen, om hur man tar sig till starten och vad man ska tänka på inför loppet. Dessutom finns en ny chatbot i där man kan få svar på olika frågor om tävlingen.

Direktsändning i Sportkanalen
TCS Lidingöloppet sänds lördagen den 24 september klockan 12.00 till 14.45. Själva loppet som startar 12.30 visas i Sportkanalen (med reklam) i och C More (utan reklam). Rickard Olsson är kommentator och löparprofilen Magnus Bergman (Mr 1,37) är expertkommentator. Bergman är en av de få svenskar som har sprungit TCS Lidingöloppet 30 på under 1 timme och 37 minuter.

Något för alla

I TCS Lidingöloppshelgen ingår en rad olika lopp för både unga och gamla, elitidrottare och motionärer. Sträckornas längd varierar, från några kilometer för de minsta till det klassiska TCS Lidingöloppet 30.

Under helgen den 23 till 25 september genomförs TCS Lidingöloppet30, TCS Lidingöloppet 15, Rosa Bandet-loppet, TCS Lidingöruset, TCS Lidingörullet, TCS Lidingöfemman, TCS Lidingöloppet Junior&Veteran, Lidingö Skolstafett, TCS Lilla Lidingöloppet och TCS Lidingö Knattelopp.

TCS
TCS är titelsponsor och officiell teknikpartner till TCS Lidingöloppet. Företaget har ett stort engagemang inom hälsa och välbefinnande och är övertygade om att löpning har en positiv inverkan för både enskilda individer och på samhället i stort.

Fakta om TCS Lidingöloppet
TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras på Lidingö den sista helgen i september och är en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjlighet att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott.  www.tcslidingoloppet.se

Källa: TCS Lidingöloppet

Foto: Lidingo