Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Håll Sverige Rent-dagen summerad: över 200 000 plockade skräp över hela landet

Att plocka lite skräp är att göra något stort! Inte minst när man är många. I lördags arrangerades den årliga Håll Sverige Rent-dagen och hela Sverige samlades för att plocka skräp. Tillsammans var det över 200 000 anmälda skräpplockare, vilket innebär ett nytt rekord för Håll Sverige Rent-dagen.

– I lördags slog vi alla tidigare rekord med goda marginaler. Redan för några veckor sedan hade vi har fler anmälda än förra året. Till slut landade det på över 200 000 anmälda skräpplockare. Det visar tydligt på ett stort och utbrett engagemang, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.


Sverigest tio flitigaste skräpplockarkommuner:

  1. Övertorneå
  2. Norberg
  3. Lilla Edet
  4. Hylte
  5. Norsjö
  6. Tierp
  7. Kävlinge
  8. Vansbro
  9. Kumla
  10. Mellerud

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day, då miljontals människor över hela världen är ute samma dag och plockar skräp.

Källa och foto: Håll Sverige Rent