Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kulturnatten på Östgötateatern

På lördag bjuder Östgötateatern in till en heldag i kulturens tecken med poesi, teaterpremiär, cirkusperformance och öppet hus på kostymavdelningen och i kostymförrådet. Vi samproducerar och stöttar dessutom cirkus- och dansföreställningar på andra platser i staden under Kulturnattshelgen 23–25 september.

Morgonlyrik – 24 september kl. 10.00 i Teaterbaren på Stora teatern. Skådespelare från Östgötateatern läser poesi – från Sonja Åkesson till Franz Kafka. Medverkande: Ann-Sofie Andersson Kern, Sven Angleflod, Annica Edstam och Gabriella Boris.

Öppet hus i kostymateljén och kostymförrådet – 24 september kl. 11.00-14.00 på Slottsgatan 135 (Kulturkvarteret Hallarna). Teaterns skräddare och patinerare berättar om tillverkningsprocessen. I kostymförrådet ses otaliga exempel på fantastiska kreationer som skapats till uppsättningar genom åren. Fri entré.

Drottningens juvelsmycke – 24 september kl. 18.00 på Stora teatern. Premiär för Östgötateaterns nya tolkning av Carl Jonas Love Almqvists romantiska tragedi. En explosiv kostymfest för alla sinnen i regi av teaterchef Nils Poletti.

Drip Drop Dead – 23 september kl. 19.30 och 24 september kl. 18.30 på Källarscenen, Stora teatern. En svettig performance där cirkus och löpning möter komik och måleri, av och med David & Fofo.

Dessutom:

Sinfonia Volante – 23, 24 och 25 september kl. 20.00 på Ingelstagatan 1 (vid Norrköpings Ungdomscirkus). Premiär för cirkusföreställning med luftakrobater och SON-musiker, 18 meter upp i luften på en specialkonstruerad rigg, under ledning av Magali Bancel och Mattias Lindström. Föreställningen produceras av cirkuskompaniet Cirk L och Nycirkus Öst i samarbete med Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern och med stöd av Manegen, Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Region Östergötland.

…det humanitära – 24 september kl. 15.00 på Norrköpings stadsmuseum. Dansföreställning med premiär i utställningen Medlöperi och Motstånd. Fyra musiker och tre dansare i koreografi av Lotta Gahrton. Föreställningen produceras med stöd av Kulturrådet, Musikverket, Konstnärsnämnden, Stockholms Stad, Region Stockholm, Dans i Öst/Region Östergötland, Norrköpings stadsmuseum, Östgötateatern och Blå Huset i Tensta.

Konstvandring – 23–25 september i kvarteret Knäppingsborg. Flera konstverk som skapats under föreställningarna av Drip Drop Dead ingår i konstvandringen, som ges i samarbete med butiken To Decay. Kartor finns att hämta i alla områdets butiker och restauranger.

Källa: Östgötateatern

Bild: Stora teatern i Norrköping. Foto: Östgötateatern