Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nya stjärnskottet Josefin Söderqvist följer upp debutsingeln “Nu från noll” med nya “Säg vad du saknar”

Den 26 augusti debuterade Josefin med sin första singel “Nu från noll” som fått fin publicitet i svensk media. Nu tar hon steget och släpper uppföljaren ”Säg vad du saknar” idag den 21 oktober, båda låtarna är hämtade från en EP som kommer i början av nästa år. Samma helg nu på söndag den 23 oktober spelar Josefin live tillsammans med sitt band för allra första gången i Stockholm på Astoria Sessions.

– Säg vad du saknar handlar om att vara beredd att förändra sig för att få vara kvar med en person. Den handlar om känslan av att se en relation blekna framför en, och att kunna göra nästan vad som helst för att hålla fast vid den. Det känns så kul att äntligen få släppa den här hjärtekross-balladen klädd i stor popskrud, berättar Josefin Söderqvist.

Den 23-åriga artisten, låtskrivaren och producenten Josefin Söderqvist från Nynäshamn är uppvuxen med flera musiker och musikskapare i familjen. Genom Adolf Fredriks musikklasser, spetsprogrammet i musik på Södra Latin och vidare till en kandidatexamen i musikproduktion på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hittade hon sin egen väg till musiken.

Med inspiration från förebilder som Joni Mitchell och Peter Gabriel har Josefin skapat sig ett unikt och välutvecklat sound. Hantverket i låtskrivandet är alltid i fokus och håller högsta nivå, något som uppmärksammats bland annat genom att hon 2019 blev tilldelad Ted Gärdestad-stipendiet.

”Josefin har ett imponerande låtsnickeri med genomarbetade texter, ett sinnligt och eget melodisinne som inte följer de mest upptrampade vägarna.” – Stiftelsen Ted & Kenneth Gärdestad Minnesfond.

Söndag den 23 oktober står Josefin på scen på Astoria Sessions som äger rum på Brasserie Astoria i Stockholm. Under kvällen kommer Josefin tillsammans med sitt band framföra avskalade versioner av låtar från den kommande EPn och albumet som släpps våren 2023.

Datum: Söndag 23 oktober
Var: Astoria, Nybrogatan, Stockholm
Tid: Josefin står på scenen kl. 18:00

Säg vad du saknar:
Låtskrivare: Sebastian Meyer Hagberg, Josefin Söderqvist
Produktion: Sebastian Meyer Hagberg, Josefin Söderqvist
Vokalmix: David Husberg
Mix: Sebastian Meyer Hagberg, Josefin Söderqvist, Oliver Krieg
Master: Björn Engelmann

Stråkarrangemang: Josefin Söderqvist
Inspelningstekniker stråk: Linn Fijal
Violin 1: Daniel Migdal
Violin 2: Ylva Larsdotter
Viola: Riikka Repo
Violincello: Kristina Winiarski

Trummor: Jean Steiner
Gitarr: Andri Jucken

Omslag: Isabelle Edsmyr

 

Källa och foto: PR & Beyond