Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rugby: Svensk seger mot Kroatien

Sveriges rugbyherrar klev förra året upp i Europaspelets division “Trophy”, och man började den nya serien på bästa sätt genom att vinna mot Kroatien med 37-17.

Det var ett soligt och blåsigt Stockholms stadion som tog emot Sveriges och Kroatiens rugbyherrar inför en engagerad och kunnig hemmapublik. Efter förra årets seger i Conference 1 North har Sveriges herrar tagit sig till division “Trophy”, den näst högsta serien i Europaspelet. I denna grupp hittar vi också Kroatien, Ukraina, Litauen och Schweiz. Sverige första match spelades på lördagen hemma mot Kroatien.

Sverige började starkt och hittade bra vägar fram på högerkanten. Redan under de första tio minuterna gjorde Sverige två försök, däremot hade man svårare att få till målsparkarna i blåsten. Båda lagen skulle ha problem under dagen med både målsparkar och straffsparkar.

Efter den starka starten kunde Sverige låta Kroatien jaga, och de kom aldrig riktigt nära. Efter ett kroatiskt försök i första halvlek ledde Sverige med 17-10, men närmare kom gästerna aldrig. Sverige kunde gå till halvtidsvilan med en stabil ledning på 25-10.

Kroaterna startade andra halvlek bäst och fick också första försöket. Men Sverige kontrollerade matchen och gjorde själv två egna försök för ett slutresultat på 37-17. Närmast väntar en ny hemma match; mot Schweiz kommande lördag 5 november i Malmö.