Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Unga talanger intar Berwaldhallen

Den 16 november intar Stockholms Ungdomssymfoniorkester med dirigent David Björkman i spetsen Berwaldhallen för första gången. De bjuder på symfoni, tivoli och valthorn – ett framträdande med Jean Sibelius första symfoni, det sällan spelade Vaux-Hall av Ture Rangström och Richard Strauss första hornkonsert med Annamia Larsson som valthornssolist. Konferencier för kvällen är Stina Ekblad.

Stockholms Ungdomssymfoniorkester SUSO är en del av Kulturskolan Stockholm och en av Sveriges ledande symfoniorkestrar för ungdomar mellan 13–22 år. Sedan augusti leds orkestern av David Björkman – en av landets mest eftertraktade dirigenter med flera priser och samarbeten i bagaget. Nu intar orkestern och dirigenten Berwaldhallen för en första konsert tillsammans.

– Stockholms Ungdomssymfoniorkester har skolat många professionella musiker, så det är verkligen framtidens musiker vi kommer att få se i Berwaldhallen den 16 november. Jag är glad och stolt över att få leda en grupp ungdomar med en så stor musikalitet och passion till musiken, säger David Björkman, dirigent.

Det blir en stor festkväll den 16 november på Berwaldhallen. Centrala Orkestern, Kulturskolan Stockholms yngre symfoniorkester, inleder konserten. Även här samlas unga musiker från hela Stockholm och i orkestern musicerar ungdomar i åldrarna 12–16 år från Skärholmen, Farsta, Järva och Kungsholmen tillsammans. Under ledning av dirigent Kajsa Ekström inleder Centrala Orkestern kvällen, för att sedan lämna över till Stockholms Ungdomssymfoniorkester.

SYMFONI, TIVOLI & VALTHORN

Musik:
Vaux-Hall, Ture Rangström
Konsert för valthorn nr. 1 Ess-dur, Richard Strauss
Symfoni nr. 1 E-moll, Jean Sibelius

Medverkande:
Stockholms Ungdomssymfoniorkester, SUSO
Annamia Larsson, valthorn
David Björkman, dirigent
Stina Ekblad, konferencier
Centrala Orkestern, orkesterskolan El Sistemas Stockholms symfoniorkester
Kajsa Ekström, dirigent

 

Källa och foto: Stockholms stad