Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Landslaget i Hiphop uttaget

Det är ett starkt landslag i Hiphop som presenteras.

Sju framgångsrika dansare är uttagna för att representera Sverige i Hiphop. De kommer från tre olika klubbar och tillsammans ska de ta sig an de internationella mästerskapen som väntar.

Landslaget i Hiphop:

Hiphop Solo Junior:
Maja Lyckebäck, Art Dance

Hiphop Solo Youth:
Filippa Mann, Art Dance
Mabelle Hanna, Art Dance
Kajsa Ivarsson, Independance Danssportklubb

Hiphop Solo Adult:
Ella Eklund, Art Dance

Hiphop Duo Youth:
Filippa Mann & Mabelle Hanna, Art Dance
Bria Aziz & Felicia Söder, Victory Dance Academy

Victor Henriksson, landslagskapten:
– Det nya landslaget i Hiphop har starka solister och för första gången även två duos, det känns riktigt lovande för att kunna erövra Hiphop-scenen. De uttagna dansarna är unga, men erfarna och placerar sig högt på den nationella arenan. Dansarna har höga ambitionsmål och det är just de målen vi tillsammans ska försöka nå, genom att skapa de bästa förutsättningarna för utveckling.

Victor Henriksson har två landslagscoacher vid sin sida, Sabina Westerling och Mikaela Olsson. Sabina har en bred erfarenhet av den nationella Hiphop-scenen och har själv varit en aktiv tävlingsdansare i Hiphop, med många fina resultat under sin tävlingstid. Mikaela har en bred erfarenhet av den internationella Hiphopkultur-scenen efter många år i bland annat New York. Hon driver sedan flera år tillbaka en av Skånes största Hiphop-klubbar.

– Kombinationen av deras kunskap och erfarenhet är fantastisk och gör dessa två coacher starka, säger Victor. De kan verkligen ge dansarna en utvecklande resa inom landslaget.

Till våren planeras elitsatsningar och landslagsläger, med både nationella och internationella gästtränare och en bred, utvecklande plattform för landslaget kommer skapas.

Källa: Svenska Danssportförbundet
Bild: Mabelle Hanna. Foto: Renata Kaleta