Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Innebandy: Storseger för Sverige i VM-premiären mot Tyskland

Sverige har fått en smakstart på VM 2022. Siffrorna i premiären mot Tyskland skrevs tillslut till 19-4 i blågults favör. Det var också en match där nästintill alla VM-debutanter fick känna på hetluften. ”Det är bara kul, man blir taggad på ett helt annat sätt nu när det har dragit igång på riktigt”, säger VM-debutanten och målskytten Linus Malmström.

Sveriges VM-premiär mot Tyskland blev ett målfyverkeri där flertalet spelare skrev in sig själva i poängprotokollet. Några av dessa var VM-debutanterna Malte Lundmark, Linus Holmgren och Linus Malmström. 

Efter slutsignal var Linus Malmström nöjd över sin VM-debut och chansen att få bidra offensivt. 

– Det känns bara skönt att få komma igång och bidra med det jag ska bidra med, det är därför jag är här, säger Linus Malmström. 

– I klubblaget är jag en poängspelare och ska bidra med mål och assist för att laget ska vinna. Jag är uttagen på grund av det så när jag är på planen här så vill jag bidra med det här också. 

Förbundskapten Thomas Brottman var efter matchens slut nöjd över premiärsegern och menar samtidigt att just premiärmatcher kan vara lite luriga. 

– De är lite kluriga att hålla på med. Man är lite stel och har lite stela handleder. Men jag tycker att vi växer oss in i matchen och sista perioden är en bra period som vi kan ta med oss till till nästa match. Vi går in för att öka allteftersom, säger Thomas Brottman. 

Att VM-debutanterna Lundmark, Holmgren och Malmström också fick chansen att skriva in sig i poängprotokollet är något som Thomas Brottman gläds över. 

– Dels handlar det om att de får komma in i det här ganska snabbt och släppa den biten. Det är skönt både för oss och dem att de kan gå vidare på något sätt. Sen är det kul att så många får leverera poäng, det är alltid viktigt för individen.

Utöver segern fanns ytterligare ett stort glädjemoment hos blågult. Rasmus Enström noterades nämligen för landslagspoäng nummer 200 under matchens gång. 

– Det är jättekul, jag ska inte kalla honom för mitt barn men vi har en väldigt lång tid ihop. Det är kul att man får vara med när han tar de här milstolparna, säger Thomas Brottman.  

Spelschema
6 november 12.00, Sverige-Lettland
7 november 18.05, Sverige-Tjeckien
10 november 18.05, kvartsfinal
12 november 14.00/17.30, semifinal
13 November 12.00/15.45, bronsmatch/final

Matchfakta
Tyskland-Sverige 4-19 (0-5,3-6,1-8)

 

Källa: Svensk Innebandy
Foto: Michael Peter/IFF