Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sverige och Jönsson tar sikte på VM-medaljerna

Sverige och Philip Jönsson har ställt in siktet på VM-medaljer och kvotplatser till Paralympics i Paris 2024. Under tisdagen tävlar han i R4, samma gren som guldet bärgades i Tokyo förra sommaren.

På tisdag inleds VM i sportskytte, på grund av pandemin är det första gången på tre år som ett VM arrangeras. Totalt är det 271 aktiva från 53 länder som deltar. Förbundskaptenen Pernilla Svensson ser fram emot mästerskapet.

– Konkurrensen är tuffare än någonsin men vi har bra självförtroende i truppen och har goda förhoppningar om att ta finalplatser som kan leda till medalj.

En av förhandsfavoriterna är den paralympiske mästaren Philip Jönsson som under tisdagen inleder med grenen R4, samma gren som guldet bärgades i Paralympics förra sommaren. Kvalet går klockan 13:15 och finalen 15:45 svensk tid.

– Philip själv tycker att det är hans sämsta gren men det är oftast i den han lyckas på i mästerskapen, säger Pernilla och fortsätter:

– Han skjuter väldigt bra just nu så om allt klaffar kan han nå hela vägen.

Efter framgångarna det senaste året ligger nu en hel del press på Philips axlar, något Pernilla tycker Philip hanterar med ro.

Det är mycket som står på spel under världsmästerskapet, förutom ädla medaljer finns kvotplatser till Paralympics i Paris 2024 i potten.

– Ja det är en viktig del i det här mästerskapet och vi har förhoppningar om att kunna knipa någon plats till Paris i veckan.

Förutom Philip består det svenska laget av Håkan Gustafsson och Yu-jeong ”Johanna” Bang.

 

Källa: Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté
Foto: Karl Nilsson/Parasport Sverige