Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Riksteatern anordnar konsert som stöd för de mänskliga rättigheterna i Iran

Med anledning av händelseutvecklingen i Iran arrangerar Riksteatern konserten Voices for Woman, Life, Freedom som sänds live på Tv4 Play idag kl.19.30. Konserten är en del av det mångåriga arbetet med att möjliggöra modiga konstnärskap och verka för varje människas rätt till konstnärligt uttryck.

Riksteatern är en scenkonstaktör och folkrörelse med en lång tradition av att ta upp världshändelser i repertoaren, bland annat genom initiativet Voices of Change – en frizon för artister som inte kan uttrycka sig fritt i sina hemländer.

Torsdagens konsert leds av skådespelaren Bahar Pars och publiken kommer få ta del av flera internationella och svenska artister i världsklass. Bland annat Darya Dadvar, Rostam Mirlashari, Yalda Abbasi och Lill Lindfors. Aida Paridad medverkar även som programledare backstage.

– Konsten är en grund för diskussion i arbetet för mänskliga rättigheter och vi på Riksteatern är stolta över att kunna lyfta fram artister som genom sitt konstnärskap förändrar och skapar plattformar för en mer öppen och mångfacetterad värld, berättar Dritëro Kasapi, teaterchef Riksteatern.

Konserten sänds live på Tv4 Play från Södra Teatern i Stockholm för en inbjuden publik.

Medverkande artister
Ale Möller
Bea
Darya Dadvar
Mahan Moein
Natali Noor
Nikita
Pedram Shahlai
Lill Lindfors
Rostam Mirlashari
Yalda Abbasi
Safoura
Shayri
Shnå Ahmadi
Yasamin Saleki

 

Källa: Riksteatern
Illustration: Mattias Broberg