Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Performing Arts beviljas officiell SM-status

Den 7 december beviljade Riksidrottsförbundet en ansökan från Svenska Danssportförbundet om att Performing Arts får officiell SM-status.

Det är med stor glädje som Svenska Danssportförbundet offentliggör att dansgrenen Performing Arts, får officiell SM-status.

Mellan åren 2017 och 2019 genomförde förbundet fem testtävlingar i Performing Arts. Därefter utvecklades ett tävlingsreglemente som började gälla 2019-09-01. I Performing Arts ingår dansstilarna Modernt/ Lyrical Jazz, Jazz Uptempo och Show. Antalet utövare inom samtliga dansstilar har ökat och under 2022 utvecklades även Elitklasserna till en ny nivå.

Under hösten genomförde förbundet en Nationals och ansökte om officiell SM-status. Thomas Jansson, generalsekreterare på Svenska Danssportförbundet, kommenterar:

– Vi är inne i en intensiv utvecklingsfas av både förbundet och danssporten. Att Performing Arts får officiell SM-status betyder mycket, inte bara för Team Sweden, utan även för föreningarnas verksamhet. De får nu nya möjligheter i sin roll som ledare för dansare inom Performing Arts.

Även landslagskapten för Team Sweden Disco & Team Sweden Performing Arts, Judith Martinez Åkesson, är glad över nyheten:

– Det har varit målsättningen de senaste åren och något som vi inom Verksamhetsområdet Disco & Performing Arts arbetat hårt för. Att få officiell SM-status är betydelsefullt för dansarna och kommer utveckla dem och grenen vidare.

 

Källa: Svenska Danssportförbundet
Bild: Natalie Forsberg Foto: Renata Kaleta