Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Live Nation förvärvar anrika Göta Lejon

Idag står det klart att Live Nation Sweden har förvärvat den anrika scenen Göta Lejon på Södermalm i Stockholm. Göta Lejon har sedan länge ansetts vara en de främsta privatteatrarna i Stockholm, med en nästan hundraårig historia som nöjesetablissemang och ett förstklassigt läge.

Sedan öppningen 1928 har Göta Lejon välkomnat tusentals fans och ständigt dragit topptalanger till sin scen, med ett brett utbud av artister – alltifrån Hasse och Tage till Metallica, AC/DC och Patti Smith samt musikupplevelser och teater som Jesus Christ Superstar och Hair. Efter att i nästan 100 år försett både stockholmare och tillresta besökare med allt från musikal till hårdrock är det nu dags för en renovering och uppdatering av den anrika lokalen.

– Vi är så glada över att nu addera Göta Lejon till Live Nation-familjen. Med sitt centrala läge och gedigna historia är det en fantastisk plats för artister, promotorer och producenter och vi ser fram emot att kunna utöka utbudet av oförglömliga liveupplevelser i Stockholm. Vår ambition är att Göta Lejon ska vara en av stadens mest attraktiva mötesplatser och scener för levande populärkultur, genom en modern och dynamisk blandning av konserter, musikaler och andra evenemang, säger Mattias Behrer, vd för Live Nation Sverige.

Den dagliga verksamheten på Göta Lejon kommer att ledas av Palle Gustafsson, som har lång och gedigen erfarenhet från att framgångsrikt driva liknande verksamheter, bland annat som tidigare vd för Cirkus Arena och Restaurang, i samråd med det lokala Live Nation-teamet. Aktuella föreställningar på Göta Lejon kommer inte att påverkas utan äger rum som planerat. Från maj 2023 kommer Live Nation att renovera lokalen, för att möjliggöra en blandning av stående och sittande publik. Entrén, barer och restauranger kommer också att renoveras. Återöppningen är planerad till början av 2024, då med en kapacitet på 1400 besökare.

Källa: Live Nation

Foto: Holger.Ellgaard