Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Göteborgsvarvet är tillbaka på riktigt

Med knappt fyra månader kvar till Göteborgsvarvet 2023 är antalet anmälda deltagare redan över 25 000 – fler än vad som gick i mål vid förra årets upplaga.

– Vi ser en klar ökning i anmälningstakt från och med december och framåt. 100–150 privatpersoner anmäler sig dagligen och den positiva känslan kring loppet är tillbaka, säger Erik Bergkvist, evenemangschef för Göteborgsvarvet.

Den största andelen löpare utgörs av privatpersoner, men många företag inkluderar utmaningen med Göteborgsvarvet som en del av företagets hälsosatsning. Andelen företagsdeltagare senast loppet genomfördes var sparsam efter en lång period av mycket hemarbete.

– Det där har vänt helt och det känns som att företagen verkligen är tillbaka. Båda företagsbyarna vid starten är helt slutsålda, så nu öppnar vi upp ännu en, säger evenemangschefen Erik Bergkvist.

Loppet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för idrotten och överskottet återinvesteras oavkortat tillbaka till föreningslivet.

– Springer man Göteborgsvarvet skapar man inte bara förutsättningar för sig själv för att stärka sin mentala och fysiska hälsa, genom startavgiften skapar man även förutsättningar för att föreningslivet skall blomstra, säger Bergkvist.

Till 2023 års upplaga, som går av stapeln den 13 maj, utvecklar Göteborgsvarvet upplevelsen längs med 21-kilometersbanan och arrangören har en särskild satsning på familjeområdet ihop med barn- och ungdomsloppen.

– Utöver de mjuka värdena loppet genererar så tror vi oss kunna skapa en upplevelse för alla som blir väldigt uppskattad. Vi vill verkligen ge tillbaka till löparna och hoppas kunna bjuda på flera spännande överraskningar.

Källa: Göteborgsvarvet

Bild: Göteborgsvarvet passaerar Vasagatan. Foto: Andersreilund