Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bark Sweden vinnare av Formex Design Talents

Idag tilldelades Frida och Richard Lilliestråle, grundare och ägare av Bark Sweden priset ”Best in Show” Design Talents på Formex. Bark Sweden skapar unika mobilskal av svenskt återvunnet virke i en fabrikslokal i Spånga. Design Talents är en tävling för oetablerade svenska och internationella designers som får möjligheten att visa upp sina produkter på Formex. I år visar 20 designtalanger upp sina alster i montrarna på avdelningen Design Talents på mässan.

Det var 2020 som paret Frida och Richard Lilliestråle påbörjade sitt arbeta med att skapa mobilskal av trä. Tillverkningen från träbit till färdigt skal sker i Richards pappas fabrikslokal i Spånga. Varje skal är bearbetat med frästeknik ur solitt trä med stärkta kanter av korsat virke. Mobilskalen är tillverkade av 100 procent svenskt lövträ. Varje skal är unikt och skiljer sig naturligt åt mellan olika träslag, mönstring och färger. Frida och Richard med Bark Sweden var även nominerade i tävlingen Formex Sustainability Award.

Motiveringen:
”Med kärlek till naturen, och trä som material. Med en fantastisk känsla för funktion, form och design. Och med näsa för att kombinera ingenjörs- och snickerikonst har denna duo varsamt och målmedvetet förvandlat spill till skal. Och skal till Bark. Tillsammans har de utvecklat ett unikt vardagsföremål som åldras vackrare än dess innehåll.

Om Design Talents på Formex
Design Talents är en av Formex mest dynamiska och spännande inslag. Här får oetablerade designers, från både Sverige och internationellt, ansöka om att få en plats i Design Talents och på så sätt få möjligheten att visa upp sina produkter för inköpare, producenter och media. Priset ”Best in Show” instiftades av Formex och delas ut två gånger per år.

Källa: Stockholmsmässan

Foto: BARK_Design Frida&Richard Lilliestråle