Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Parasport: Zebastian Modins uppvisning – tog andra VM-guldet

Vilken VM-vecka Zebastian Modin bjuder på. Idag tog han sin fjärde medalj och sitt andra guld inför hemmapubliken i Östersund när han vann 10 kilometer fristil med 27 sekunder före Jake Adicoff.

Inför världsmästerskapets sista individuella start över 10 kilometer fristil var Zebastian Modin den stora guldfavoriten framför största konkurrenten Jake Adicoff från USA. Östersundssonen stod pall för favorittrycket och kunde vinna med hela 27 sekunder.

– Jag är väldigt glad att det räckte hela vägen. Jag fick verkligen kämpa mig igenom det sista varvet och är stolt över att vi lyckades hålla ihop det, säger en glad Zebastian Modin till SVT direkt efter guldloppet.

Modin som kör tillsammans med guide Daniel Rickardsson startade i ett lugnt tempo och var vid första mellantiden fem sekunder efter Adicoff. Därefter var svenskduon jämnheten själva och plockade sekund på sekund och med 7,5 kilometer var ledningen uppe i komfortabla 30 sekunder.

– Vi ville hålla ett jämnt tempo över hela loppet men jag blev riktigt trött i slutet. Det har varit en intensiv vecka och det märktes under sista varvet idag, säger Modin.

  1. Zebastian Modin, SWE, 23.38.01
  2. Jake Adicoff, USA, +27 sek
  3. Oleksandr Kazik, +53.2 sek

Bästa VM på 20 år

Lördagens VM-guld var svenska stjärnans fjärde medalj, sedan tidigare har han ett silver och ett brons i skidskytte samt guld i 18 kilometer klassiskt. Medaljskörden gör mästerskapet till Sveriges bästa på över 20 år.

– Det har varit en fantastisk vecka och såklart har det varit lite extra speciellt eftersom vi varit här hemma i Östersund. Allt blir lite extra stort. Fyra medaljer, det var mer än vad jag hoppats på, en miss i sprinten och två kant in med skidskyttet. Jag är väldigt nöjd.

VM-debutanterna Ellen Westerlund och Louise Perottosdotter tävlade i den stående klassen och slutade tia respektive elva.

Källa och foto: Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté