Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rykande het filmpremiär – Det händer på Naturhistoriska riksmuseet på sportovet 2023

Sportlov med rykande het filmpremiär på Cosmonova. I nya filmen Volcanoes får vi uppleva vulkanernas glödande lavasjöar, mäktiga kratrar och vi får resa över storslagna landskap världen över. Varmt välkomna att fira sportlovet med oss 18/2 – 5/3.

Bolmande aska och sprutande lava – det här är en närkontakt med jordens inre. I filmen Volcanoes följer vi med den orädda fotografen och vulkanfantasten Carsten Peter när han firar sig ner för kratrar och besöker lavasjöar. Följ med på en alldeles speciell resa och se mäktiga vulkaner världen över.

När: premiär 18 februari
Rek. ålder: Från 7 år och uppåt.
Pris: 130 kr vuxen, 80 kr barn

Välkommen till våra utställningar!
Museet har 11 aktuella utställningar att upptäcka. Testa dina förmågor i Djuret människan, se de stora valskeletten, hälsa på dinosaurierna och se mineral i alla regnbågens färger.

Missa inte vår nya utställning Det forskande museet – här får du en inblick i museets forskning genom högkvalitativa porträtt av våra forskare.

Pris: 140 kr vuxen, kostnadsfri biljett för barn.

Bli en forskare i Labbet
Dofta och känn! På lovet har du chans att iklä dig rollen som forskare i vårt aktivitetsrum Labbet – undersök fynd från skogen, kolla på mossor och lavar i lupp och lär dig mer om skogens stora rovdjur genom att studera kranier från museets samling.

När: 18/2, 25/2 – 5/3. Kl. 11, 13 och 15
Rek. ålder: Från 7 år och uppåt. Observera att barn deltar tillsammans med en vuxen.
Pris: 50 kr per person.

Anta utmaningen i Escape Extinction
Som forskare i vårt escape room är ni nära ett genombrott – något som kan förklara varför insekterna i världen blir färre. Men nu gäller det att snabbt hitta och rädda alla bevis. Hinner ni i tid?

När: lördagar och söndagar under lovet
Rek. ålder: Från 16 år (12 år i sällskap av vuxen)
Pris: 220 kr/person


Museets öppettider under sportlovet 2023
Måndag – fredag kl. 10-18

Psst! Du kan alltid besöka museet hemifrån
Välkommen in och ta del av museet i en virtuell miljö, nästan som om du vore här. Du kan vandra runt bland merparten av utställningarna med hjälp av piltangenter, mus eller pekfingret. Zooma, scrolla, upptäck!

På vägen får du ta del av spännande berättelser om 10 utvalda föremål i museet. Upptäck nya föremål och historier i vårt digitala museum och bli inspirerad på din upptäcktsfärd.

Upplev museet hittar du här: upplevmuseet.nrm.se

Källa: Naturhistoriska riksmuseet

Bild: Närkontakt med jordens inre i nya filmen Volcanoes. Foto: SK Films