Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Djurens karneval tillbaka, nu även som relaxed performance

Hyllade dansföreställningen Djurens karneval fortsätter att underhålla barn och vuxna i södra Sverige. Efter nypremiär 15 mars på Skånes Dansteater i Malmö väntar både offentliga föreställningar och skolföreställningar i Malmö, Växjö, Karlshamn, Eskilstuna, Kalmar, Landskrona, Falkenberg, Kungsbacka, Lund och Jönköping under 2023. Denna gång erbjuds föreställningen dessutom som ”Relaxed performance” 1 april på Skånes Dansteater.

Spanska koreografen Marcos Morau har arbetat i Sverige flera gånger tidigare med föreställningar som Iconoclasm (med duetten Zelenstova), Northern (de)Lights (med Rothko Chapel) för GöteborgsOperans danskompani och Och jord ska du åter vara på Skånes Dansteater. Han är grundare av hyllade multikonstnärliga danskompaniet La Veronal (2005).

Djurens karneval är ett unikt samarbete mellan fem institutioner i södra Sverige. Föreställningen produceras av Danssamverkan Sydsverige på uppdrag av Regionsamverkan Sydsveriges kulturutskott. Medverkande institutioner är Byteatern Kalmar Länsteater, Regionteatern Kronoberg/Blekinge, Smålands Musik & Teater/Kulturhuset Spira, Rum för Dans och Skånes Dansteater.

Djurens karneval hade världspremiär 29 februari 2020 i Falkhallen i Falkenberg.

Om Relaxed performance
”Relaxed performance” är ett koncept särskild anpassad för publik som på grund av funktionsvariationer eller av andra anledningar har svårt att gå på ordinarie föreställningar. Föreställningsformen passar alla som önskar eller behöver en friare och mer avslappnad föreställningsupplevelse.

På en ”Relaxed performance” råder en tillåtande och avslappnad inställning till ljud och rörelser i publiken. Besökaren är välkommen att sitta, ligga eller stå, röra på sig, dansa eller bara titta på. Det är även enkelt att ta sig in och ut ur salongen eftersom dörrarna hålls öppna under föreställningen. Ljudnivån i föreställningen är lägre och det är ljusare i salongen – allt för att det ska råda en mer avslappnad atmosfär.

Föreställningen syntolkas.

Djurens karneval ges som ”Relaxed performance” 1 april kl 15.00 på Skånes Dansteater.

Källa: Skånes Dansteater

Bild: Djurens karneval, pressbild. Foto: Lars Kroon