Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Viktor Spångberg avgjorde 117:de SM-finalen i bandy

Västerås vann bandyfinalen över Villa Lidköping inför 12 500 åskådare. Viktor Spångberg satte det vinnande målet.

I en mycket välspelad och spännande match vann Västerås över Villa Lidköping med 3:2 efter förläggning. Inför matchen var Villa Lidköping favorit, och all statistik pekade på att seriesegrarna skulle vinna finalen också, men det var Västerås som ville vinna matchen mest och till sist blev det så.

Första målet föll redan i tredje spelminuten av Robin Andersson, som kom helt fri och inte gjorde något misstag. Andra målet gjorde Christoffer Fagerström efter 18 minuter. Historien säger att i de senaste 12 SM-finalerna har den klubb som tagit ledningen vunnit matchen. Och så blev det i år också.
I första halvlek visade Västerås SK ett mycket disciplinerat försvarsspel över hela plan. Sedan hade man vassa omställningar, även om Villa Lidköping successivt kom in bättre i matchen. Västerås spelade taktiskt riktigt mot de favorittippade seriesegrarna. Kanske tog Villa Lidköping lite för lätt på motstånden och kanske var den svårspelade isen en faktor, man fick inte utrymme för det snabba spel som man är van vid från inomhusplanerna. Första halvlek slutade 2:1 efter att Tim Persson reducerade åt sitt Villa Lidköping.

I andra halvlek var det mycket bättre spel av Villa Lidköping, framför allt i försvaret. Man tog över matchen allt mer och i 87 :e minuten kunde Christoffer Edlund göra 2:2, vilket blev slutresultat för ordinarie speltid.

I förlängningen, som avgörs i sudden-death, kunde Viktor Spångberg avgöra redan efter 1:42. Slutresultat 3:2 till Västerås, som kunde ta hem bandyguldet för 21:a gången, även om det är 7 år sedan sist.

Hörnor: VLBK:7 och VSK:5
Utvisningar: VLBK: 1*10 minut och VSK: 0
Domare: Christoffer Aidesjö ( HD ), Ludwig Hallkvist, Emil Larshans ( AD), Niclas Schultz ( 4:e )

 

Foto: Thomas Persson/PP-Press