Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mio pratade mode

Foto: Colour House.

Modeveckan är inte bara mode i kläder. Det visade Mio som bjöd in till samtal om mode i möbeldesign.

– Våga blanda färger och mönster, sa Louise Klarsten, trendexpert på Colour House.

Trots tidig morgon hade påfallande många journalister och trendsättare kommit för att lyssna på hur Mio ser på modet inom möbeldesign och åt vilket håll det är på väg. I samband med detta visade möbelföretaget även hur årets höstkatalog kommer att se ut.

Inredningen får gärna blandas med mer vågade färger och mönster. Svart, som länge har varit en trend i hemmet, är numera en bas och Louise Klarsten vill få oss att använda andra färger.

– Brunt är det nya svarta och det är bara att invänta stora bruna skinnsoffor à la 70-tal, sa hon.

Rött är en annan färg som mer och mer får ge plats åt orange, som är här för att stanna. Bord i koppar är ett exempel på något nytt och obeprövat.

Framöver blir det även mer asymmetriska mönster och färgmix på ett suggestivt och surrealistiskt sätt med hjälp av datorgrafik.

– Picasso hade sin pensel, vi har datorn. Se den inte som en grå, tråkig burk, med datorn kan en helt ny grafik skapas, förklarade Louise.

Men allt ska inte bara bytas ut till det moderna.

– Tänk som på farfars tid och blanda nytt och gammalt, sa hon och påtalade att klassicismen kan inspirera.

Inredning får gärna också ha mer patina och kännas så där lagom luggslitet. Lapptäcksteknik på mattor och täcken kommer dyka upp allt mer som komplement till det moderna strikta.

– Var slarvigt casual på ett mysigt sätt, uppmanade hon.