Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tung förlust för BP i hemmapremiären

Spelprogramsplanerarna på fotbollsförbundet har inte varit snälla mot BP. Nykomlingen har fått börja säsongen mot två av guldfavoriterna, och fått inkassera två förluster.

I den allsvenska premiären förlorade Brommapojkarna borta mot Djurgården med 1-3 och i dagens hemmapremiär på ett soldränkt Grimsta IP tog man emot Malmö FF. MFF kom som storfavoriter och förde också spelet, men det var BP som först tog ledningen, redan i den 17:e minuten genom ett skott av Alexander Jensen. MFF tog successivt över spelet, där man framförallt sökte sig fram på högerkanten genom Abdi Ali. Några klara målchanser fick dock inte Malmö under första halvlek. Istället var det BP som genom Ludvig Fritzson fick ett farligt skottläge strax före paus, men skottet gick rakt på Johan Dahlin i MFF-målet.

I andra halvlek började MFF med en hög press och snabbt bolltempo, och skapade ett tryck mot BP. Trots detta dröjde det innan målchanserna började dyka upp för MFF. I 81:a minuten fick Kiese Thelin ett fint inspel från Pena och kunde trycka in kvitteringen. Efter kvitteringen jämnade matchen ut sig, och BP hade flera farliga kontringar. Kontringarna öppnade också för snabba omställningar för MFF. Till sist blev det MFF som drog längsta strået genom ett sent segermål. I 90+2 var Kiese Thelin före Linnér i BP-målet på ett instick och kunde fastställa slutresultatet till 1-2. Det var Malmös andra raka seger och för BP var den en tung förlust. Man gjorde en bra match, där man stod emot MFFs tryck och också kunde vända i farliga kontringar. Även om BP nu står på noll poäng, så visade dagens match att alla lag kommer att få kämpa hårt för sina poäng.
– Vi måste erkänna att vi har marginalerna med oss i slutet av matchen. Även om segern är rättvis med tanke på matchstatistiken, så gjorde vi inte någon bra match. Vi visar däremot att vi kan vinna utan att spela snyggt, säger Henrik Rydström, tränare i MFF.
– Vi är otroligt besvikna, vi vill vinna en sådan här match säger Andreas Engelmark, tränare i BP.

Läktarmatchen vann MFF-supportrarna på knock-out. Flera tusen himmelsblå fyllde den gamla läktaren och deras sång ljöd över Grimsa IP under 90 minuter.

Foto: Thomas Persson/Wikimedia