Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fordonsbrand på RV21 i höjd med Åstorp

Strax efter 15.30 tiden på söndagen larmades räddningstjänst samt polis ut till en fordonsbrand på Riksväg 21 i höjd med trafikplats Åstorp, där en personbil börjat brinna under färd. Vid räddningstjänstens framkomst förekom öppna lågor från fordonets motorutrymme, varpå man påbörjade släckningsarbete.

Enligt uppgifter skall fordonets förare kört åt sidan i samband med att rökutveckling uppstod, men när kontroll av orsaken till rökutvecklingen skedde av föraren möttes denne av lågor. Föraren lyckades även rädda en del objekt ur fordonet, vilka man senare kunde medföra från platsen.

Under insatsens initiala skede fick Riksväg 21 stängas av helt i östergående riktning, vilket skapade en del köer som följd, men man kunde en stund senare öppna upp en fil för förbipasserande trafik. Ingen person uppges ha kommit till skada i samband med branden.

Foto & Text: Robin Nicander / robinnicander.se