Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Larm om skogsbrand var gräsbrand vid banvall

Strax innan klockan 19 på torsdagskvällen larmades räddningstjänst från flera stationer ut till en förmodad skogsbrand strax norr om Bjuv. Vid räddningstjänstens ankomst kunde dock konstateras att det inte rörde sig om någon skogsbrand, utan snarare en gräsbrand vid en banvall med aktiv tågtrafik.

Enligt ett vittne som var snabbt på plats skall branden ha uppstått strax efter att ett tåg passerat, varför vittnet misstänker att det kan vara gnistor från tåget som orsakat händelseförloppet. Ett annat vittne säger sig ha sett ett gäng personer lämna området strax innan branden, men vågar inte säga om dessa orsakat händelsen.

Räddningstjänsten från Bjuv kunde dock relativt snabbt få kontroll på branden, och därmed förhindra att den spred sig vidare till närliggande buskage och träddunge. Svarande enheter från Räddningstjänsten Söderåsen som larmats ut på förstärkningslarm kunde sedermera återgå utan att behöva köra fram till platsen.

Foto & Text: Robin Nicander / RobinNicander.se