Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tareq Taylor lämnar Trädgårdstider – dansk stjärnkock ersätter

Efter 15 år av Trädgårdstider säger Tareq Taylor farväl till programmet och han medverkar inte i den säsong som just nu spelas in för sändning 2024. – I och med Tareqs flytt till Stockholm får han helt enkelt inte ihop sitt liv med vårt utdragna inspelningsschema. Vi kommer att sakna honom väldigt mycket men har all förståelse och respekt för hans beslut, säger projektledaren Jonas Gunnarsson.

– Trädgårdstider har varit otroligt viktigt för mig och är något av det allra roligaste jag fått göra. Det är ett speciellt program och ett speciellt gäng som jag verkligen kommer att sakna, säger Tareq Taylor. 

Från och med nästa vecka finns en ersättare på plats vid inspelningen och det är den danske stjärnkocken Adam Aamann. Han driver sex restauranger i Köpenhamn och mottog 2007 den Danska Gastronomiska Akademiens hedersdiplom för sin insats att främja det danska smörrebrödet. Han har gjort flera säsonger av programmet Madmagasinet på DR och släppt flera kokböcker. Senast i raden är Aamanns grønne køkken som är en inspirerande handbok i hur man använder grönsaker i sin matlagning. Han bor med sin familj på Österbro i Köpenhamn och i sin trädgård har han anlagt en stor köksträdgård där han odlar både för eget bruk men även råvaror till sina restauranger.

– Jag är mycket entusiastisk över att ha fått möjligheten att bli en del av Trädgårdstider som är ett populärt program även här i Danmark. Att följa säsongen och de olika stadierna av trädgårdsarbete under året är ett underbart sätt att koppla samman sig med naturen och lära sig hur man får ut det mesta av sin egen trädgård, säger Adam Aamann.

Han fortsätter:

– Utöver mitt professionella arbete i köket har jag själv en stor passion för livet i trädgården och för att odla mina egna grönsaker och växter. Jag ser också mycket fram emot att tillsammans med tittarna laga en mängd underbara rätter och jag kan lova att säsongens färska grönsaker och örter kommer att vara det dominerande fokuset. Kombinerat med överraskande smaker och en enkelhet som är lätt att inspireras av och efterlikna i sitt eget kök, säger han.

– Det känns jättespännande att få in Adam i vårt gäng. Han lagar fantastisk mat och är otroligt intresserad av att odla så det känns som han kommer att passa in till hundra procent. Han har dessutom humor vilket är viktigt i vårt program, säger programledaren Pernilla Månsson Colt.

Trädgårdstider sänds just nu på SVT och har den här veckan börjat inspelningarna av en ny säsong för sändning 2024.

Källa: SVT

Bild: Kocken Tareq Taylor. Foto: IKEA