Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sofie Lexner och Evelina Söderström segrare i dagens Lövsta Future Challenge Dressage-kval

22 unga Grand Prix-hästar stod på startlistan när det var dags för säsongstart av Lövsta Future Challenge Dressage för Unga Grand Prix-hästar. För U25-ryttarna var det kval nummer två som gällde.

De unga Grand Prix-hästarna var först ut och den morgonpigga publiken i Lidköping fick se många fina ritter. Allra bäst gick det för Sofie Lexner med blott 8-åriga Kingston (valack Apache-Diamond Hit, uppf D.H van Heerde, äg Christinelund Dressage AB) som red ihop hela 71,71%. Två i klassen blev Carl Hedin med sin egna Davalerian (val, 2014 Dante Weltino OLD-Vivaldi) och tredjeplatsen gick till Isabella Tovek med Zaigon-Wi (val, 2014 Blue Hors Zack-Solos Carex).

-” Jag är jättenöjd med Kingston, han kändes jättefin idag! Vårt mål i år är att få rida final i Friends, så det här var en bra start”, säger Sofie efter ärevarvet.

För U25-ryttarna var det kval nummer två av fem, då de inledde sin säsong på Strömsholm under påskhelgen. Då knep Evelina Söderström och Cilantro (val f2007 Johnson-Blue Hors Hertug, äg Ann-Sofi Söderström) segern och inte heller idag kunde någon rubba den rutinerade duon, som segrade med 70,34%. Därmed kan Evelina lägga ytterligare en vinst och 40 viktiga poäng i bagaget och utökar därmed sin ledning i touren.

-” Cilantro, eller Sillen som jag kallar honom, kändes bättre idag än på Strömsholm, där blev han lite väl pigg stundtals. Idag tycker jag vi fick till en jämnare ritt”, säger hon efter segern.

Andraplatsen gick till Lövsta Future Challenge-debutanten Emelie Svanström med Dora (sto 2009, Don Primero-Amiral) och det var helt klart en debut över all förväntan för Emelie.

– ” Jag vet inte ens om det här är sant, jag är så glad! Framförallt är jag glad för min fina Dora, hon är verkligen helt fantastisk!”, säger hon.

Dora, däremot har varit med om Lövsta Future Challenge tidigare. Tillsammans med tidigare ryttare och ägare Ebba von Essen vann de LFC-finalen för unga GP-hästar 2020.

Tredjeplatsen i klassen gick till Klara Svanberg med Bon Geste (sto 2006,Dutch Dormello DDH-Nabuur,äg Annette Svanberg).

Nästa kval av Lövsta Future Challenge Dressage går för de unga Grand Prix-hästarna av stapeln under Strömsholmstävlingarna v.23. V30 är det dags för kval för både U25or och unga Grand Prix-hästar under Westcoast Equestrian Week.

Källa: Lövsta Future Challenge

Bakom Lövsta Future Challenge står Antonia Ax:son Johnson, visionär och ägare till Lövsta Stuteri.