Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Räddningstjänst och sheriff på Klippan Classic

Den 21 maj hölls fordonsutställning mellan 12:00 -1 6:00 genom Klippan Classic, vilken genomfördes på Träffpunkt Elfdalen i Klippan. Ett stort urval av såväl veteranfordon som utställningsfordon fanns på plats för allmänhetens beskådan, allt från motorcyklar till personbilar samt ett och annat fordon i lastbilsklassen.

Men dagen till ära var inte enbart för fordonsbetraktande, utan Räddningstjänsten Söderåsen passade även på att visa upp sin släck- och räddningsbil samt stegbil, sprida information samt dela ut klistermärken till de minsta – vilka till deras stora glädje även fick sitta i brandbilen.

Placeringen av den nya släck- och räddningsbilen blev passande nog bredvid en veteranbrandbil av det äldre gardet, nämligen en T-Ford brandbil som tjänstgjort i Klippan år 1925, och vilken är bestyckad med en 20 hästars bensinmotor med två växlar och en topphastighet på 70 km/tim.

Ett mer specifikt utställningsobjekt är Jonas Bennfors amerikanska polisbil, en Dodge Charger Police av årsmodell 2015, vilken är utrustad enligt specifikation. Ett sådant objekt är dock inte billigt, cirka 300 000 kr har investerats än så länge – och mer är att komma, bland annat en ny blixtljusramp från amerikanska Federal Signal.

Polisbilen är en före detta äkta amerikansk polisbil, vilket gör det än mer lite speciellt. Utan att tveka kan man säga att Jonas polisbil var barnens klara favorit på utställningen, men även en större skara av nyfikna vuxna ansåg att objektet förtjänade både en och två tummar upp.

Foto & Text: Foto: Robin Nicander / robinnicander.se