Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svansjön – Ukrainian Classical Ballet till 7 svenska städer i februari 2024

Tidernas mest populära balettklassiker, Svansjön, innehåller alla element som gjort klassisk balett berömd, den förtrollar fortfarande alla som ser den. En sagolik berättelse med överdådig scenografi och dans, och med odödlig musik av Tjajkovskij. Av musiken är det främst ”De fyra små svanarnas dans” som blivit känd och älskad av en stor publik. I den klassiska baletten, och särskilt i Svansjön, smälter musik och dans ihop till ett språk som talas av alla.

”If I was able to express my feelings with words, I wouldnt have to dance at all – Prima ballerina assoluta Margot Fonteyn.

Ukrainian Classical Ballet har stjärnsolister som anslutit sig till ensemblen och är idag ett av de främsta balettkompanierna.

Handling
Historien om den förhäxade svanprinsessan som bara kan befrias från den ondskefulle trollkarlens trolldom genom äkta kärlek. Prins Siegfried förväntas gifta sig med en passande flicka för att föra sin dynasti vidare. Han förälskar sig inte i någon av de flickor som skulle vara ett bra parti, utan i en främmande flicka, Odette, som förtrollar honom med sin skönhet. Siegfried svär Odette evig kärlek. Den förbannelse som vilar över Odette, gör att hon bara kan ta mänsklig form under några timmar varje natt. Den ondskefulle trollkarlen ser sin chans, han låter sin egen dotter gå på fest på slottet i Odettes skepnad för att lura prinsen. Planen lyckas och den förblindade prinsen bryter, utan att veta det, sitt trohetslöfte. När det går upp för Siegfried att han blivit lurad, bönfaller han Odette att förlåta honom, och det gör hon.

Bli förtrollad av myten ”Svansjön” och hänge dig åt en värld full av skönhet, elegans och harmoni till tonerna av Tjajkovskijs musik.

Föreställningen framförs till inspelad musik.

Turné februari 2024

7/2-24 kl 19.00, Helsingborg, Helsingborgs Stadsteater
21/2-24 kl 19.00, Malmö, Nöjesteatern
22/2-24 kl 19.00, Linköping, Konsert & Kongress
23/2-24 kl 19.00, Växjö, Växjö Konserthus
24/2-24 kl 19.00, Jönköping, Jönköpings Konserthus
25/2-24 kl 18.00, Norrköping, Louis De Geer
26/2-24 kl 19.00, Stockholm, Göta Lejon

Källa: JULIUS PRODUCTION AB

Foto: JULIUS PRODUCTION AB