Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En unik konstupplevelse utanför ramarna på Artipelag: Imagine Monet – The Immersive Exhibition

Från den 21 juni erbjuder Artipelag en unik konstupplevelse där ramarna plockas bort och besökaren får kliva in i Claude Monets värld. De tidlösa verken får nytt liv när de projiceras på väggar och golv med hjälp av toppmodern teknik tillsammans med musik i Artipelags Artbox. Imagine Monet – the Immersive Exhibition öppnar med den klassiska målningen Impression, soleil levant (1872) och avslutas med den välkända näckrosserien.

Imagine Monet är en konstupplevelse som innehåller över 200 välkända verk av den franske konstnären Claude Monet. Besökaren får uppleva verken i Image Totale©, en audiovisuell upplevelse som från början är skapad av Albert Plécy i Frankrike år 1977. I denna djupdykning av Monets universum tar Artipelag bort ramarna och låter besökaren uppleva verken på ett helt nytt och unikt sätt.

Monet som föddes i Paris år 1840 anses vara impressionismens främste representant och en av de mest fängslande målarna genom tiderna. Imagine Monet inleds med det klassiska verket Impression, soleil levant som föreställer en soluppgång över hamnen Le Havre. Här kommer besökaren direkt in i Monets universum, en speciell atmosfär med en lugn och harmonisk känsla. Genom sin strävan efter att återge sin personliga uppfattning om världen runt omkring honom bidrog Monet till att skapa en helt ny stilinriktning inom konsten. Som en representant av impressionismen ville Monet öka naturalismen i konsten. I verken fångade konstnären himlens skiftningar, livliga stunder med vänner samt naturens förändringar med skissartade och lätta penseldrag.

Imagine Monet hyllar konstnären som har skapat oändliga blomstrande miljöer av ljus och färg i sina verk. Genom projiceringar över hela golvet och väggarna tillsammans med musik kommer Monets välkända verk till liv åt en ny publik.

Skaparna bakom Imagine Monet Annabelle Mauger och Julien Baron i samarbete med konsthistorikern Androula Michael har återförenat de välkända serierna och verken i en unik digital konstupplevelse. Impressionisterna var de första konstnärerna som ville undslippa ramen som begränsade konstverket och isolerade det från sin omgivning. I Artbox besannas Monets önskan då besökaren får uppleva hans livsverk utanför ramarna på ett storslaget sätt.

-Vi ser framemot att kunna erbjuda våra besökare en annorlunda och unik konstupplevelse där de får kliva in i Monets värld, bortom alla ramar, och uppleva hans verk runt omkring sig. Imagine Monet riktar sig till alla oavsett ålder, såväl till konstintresserade som de som vanligtvis inte skulle ha besökt en konstutställning. Artboxens rymd, på hela 1 200 m2 är perfekt för den här typen av upplevelser och Artipelags fantastiska miljö möjliggör en minnesvärd sommarupplevelse, säger Mats Alderbrant, marknads -och försäljningschef på Artipelag.

Imagine Monet kan ses hela sommaren i Artbox på Artipelag från 21 juni till den 17 september.

Källa: Artipelag

Bild: ©Encore Productions – Laurence Labat – ImagineMonet_2021_3122_HR