Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

TUI återupptar resor till Rhodos

TUI återupptar resor till Rhodos efter att situationen nu är under kontroll enligt lokala myndigheter. Endast några få brandfickor återstår på södra Rhodos, och transport, vatten- och elförsörjning fungerar närmast normalt. Resorna återupptas från den 29 juli 2023. TUI Care Foundation samlar just nu in bidrag för att stödja de drabbade samhällena. TUI fortsätter att övervaka situationen för att säkerställa en trygg och minnesvärd semester för alla resenärer.

Efter en noggrann bedömning av situationen på Rhodos återupptar TUI resor till ön med avresor från och med i morgon, lördag den 29 juli. Enligt lokala myndigheter är situationen nu under kontroll, och endast några mindre bränder återstår på södra Rhodos. De är glada att kunna meddela att transport, vatten- och elförsörjning nu fungerar närmast normalt på ön.

Efter noggrann utvärdering av situationen och i samråd med lokala myndigheter kan de nu återuppta resor till Rhodos från och med den 29 juli. Tui förstår hur viktig turismen är för lokalbefolkningen på Rhodos och är fast beslutna att stödja de drabbade samhällena. TUI Care Foundation har inlett en insamlingskampanj för att bidra till återuppbyggnaden av de områden som har drabbats av bränderna.

Beslutet om att temporärt ställa in flyg till Rhodos togs på grund av svårigheter med infrastrukturen på ön under bränderna. Efter noggranna utvärderingar och i samråd med de lokala myndigheterna ser Tui nu att förhållandena har förbättrats, vilket möjliggör för de att återuppta resor till Rhodos.

Resor till södra Rhodos återupptas i nästa vecka

För resenärer som har bokat resor till de sydöstra delarna av Rhodos, nämligen Kiotari, Lardos, Lindos, Pefkos och Plimmiri, är resorna inställda med avresor fram till söndag den 30 juli. Resenärer som berörs i närtid har kontaktats av Tui för mer information och erbjudits möjlighet till avbokning eller ombokning till ett annat resmål.

TUIs kundservice står till förfogande för att svara på eventuella frågor eller funderingar. För resenärer som för närvarande befinner sig på Rhodos har den evakueringsorder som tidigare gällde nu har upphävts. De fortsätter att övervaka situationen tillsammans med lokala myndigheter och uppdaterar sina resenärer via SMS och app om det skulle finnas någon ny information. Om några frågor uppstår, finns personal på plats tillgänglig via appen.

Källa: TUI

Bild: Brand på Rhodos 23 juli. Foto: Pierre Markuse