Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Modevisning på Stockholms Modecenter

Foto: David Spak / Photo Passion.

Dämpade färger, volanger över volanger, vingärmar. Grått kommer redan i höst och är definitivt tillbaka nästa år. Hudnära pudertoner kommer också stort. Draperade blusar över långbyxor. Kortare byxor och lite längre klänningar.

En och annan färgaccent smög sig dock in på podiet när Stockholms Modecenter visade upp vad som gäller nästa vår.

I färgaccenter så är det senapsgula redan påannonserat i höstens trend och det kommer att finnas kvar under nästa vår.

Det militärgröna finns också med, men i en mer uppdressad version än tidigare. Byxan kan hänga på höften och kavlas upp för att visa skon. Ett stylingtips att kopiera från catwalken är tunna knähöga nylonstrumpor som också kan bäras nedhasade över anklarna.

Foto: David Spak / Photo Passion.

På byxor, som kommer att bli kortare än tidigare sågs en hel del fina detaljer. För killar lätt haremsinspirerade byxor med låg gren där gylfen har skiftat plats till en diagonal.

Dessa i en härlig kornblå färg, något nytt för modemedvetna män.

Foto: David Spak / Photo Passion.

Smala byxben för kvinnor, med knapprader i fint detaljarbete visades. Här med en luftig blus med spetsvolangärmar, en trend som vi redan börjar se nu på sensommaren. 

Till byxor gäller för kvinnor kilklack eller högklackat, eller lågklackade musketörstövlar som går över knät.

Foto: David Spak / Photo Passion.

Av de rockigare kläder som visades fanns linnen med enkla tryck och nötta chocklila jeans. Lila är en trendfärg som lite försiktigt fanns med i enstaka plagg.

Även accessoirer som väskor kunde kontrastera med färgstarka nyanser till de dämpade färgskalor som övervägde på visningen.