Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Pashang Abdulla är Månadens spelare i april

Degerfors IF:s anfallare Pashang Abdulla har röstats fram till Månadens spelare i Superettan i april. Månadens tränare blev Max Mölder efter Landskrona BoIS fina inledning på säsongen.

Månadens spelare och tränare utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Vinnarna får 10 000 kronor var från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben. Pashang Abdulla skänker sina vinstpengar till ”Valla för Alla”.

– Jag vill att prissumman från Unibet går till Valla för Alla, som är en kraft för social förändring och inkludering för barn och unga i Degerfors, förklarar Abdulla.

Max Mölder har valt att skänka sina pengar till nystartade samhällsengagemanget ”En bättre väg för Landskrona-fotbollen”.

– Jag tycker att det är ett bra initiativ. Som det drivande loket fotbollsmässigt i staden så kan vi samla ungdomar från alla föreningar under en fredag och erbjuda träning till hela staden. Våra spelare lär känna andra, och andra lär känna våra spelare. Det kan ge en synergieffekt i hela Landskrona-fotbollen, säger Mölder.

Pashang Abdulla är Månadens spelare
Motivering: Degerfors IF:s centertank Pashang Abdulla var målgladast av alla under säsongsinledningen. Med fem mål på de fem första matcherna har han gått i bräschen för Rödvitt, som gick obesegrade genom april.

Pashang Abdulla var nominerad till utmärkelsen i april tillsammans med Örebro SK:s Kalle Holmberg och Landskrona BoIS Robin Dzabic.

Max Mölder är Månadens tränare
Motivering: Max Mölder gör sin första hela säsong som huvudtränare i Landskrona BoIS. Både han och laget har fått en smakstart på 2024. Tre segrar och två kryss gör att skåningarna toppar Superettan när april blir maj.

Max Mölder var nominerad i april tillsammans med Rickard Nilsson i IK Oddevold och Srdjan Tufegdzic i Skövde AIK.

Om Månadens spelare och tränare
Månadens spelare och tränare kommer att utses sex gånger i år. I juryn sitter samtliga lagkaptener eller huvudtränare för lagen i Allsvenskan och Superettan, samt sportjournalister från riksmedia och lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan och Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram finalister (fem spelare och tre tränare i Allsvenskan och tre spelare och tre tränare i Superettan) till utmärkelserna. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilka av finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel. Varje vinnare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang.

Källa: Unibet

Bild: Pashang Abdulla. Foto: Unibet