Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Brommagymnasterna försvarar guldet i damklassen och Örebro nya mästare i mixed

Under den andra tävlingsdagen på SM i truppgymnastik korades de svenska mästarna i dam- och mixedklassen. Stort grattis Brommagymnasterna som tog hem damernas tävling och Örebro GF som vann SM-guld i mixed.

Redan kl. 10 på morgonen ringlade sig kön lång till soltäckta Halmstad Arena, många var på plats tidigt för att se till att få de bästa platserna till dagens spännande tävlingar som drog i gång efter lunch. Under lördagen när damernas kval och herrarnas direktfinal avgjordes stod det klart att nivån vid årets SM var hög och söndagens tävlingar var inget undantag. Det blev spännande in i det sista med flera lag som hade chans på medaljerna.

I damernas tävling hade sex lag tagit sig vidare från kvalet. Efter att ha visat upp svåra volter och fina prestationer i alla tre grenar var det Brommagymnasterna som fick ta emot SM-guldet i damernas tävling. Det blir föreningens tredje guld i rad i damklassen. Precis som i kvalet slutade GK Motus-Salto från Malmö på andra plats och fick ta emot silver och brons gick till GT Vikingarna från Lidingö som klättrade från femte plats i kvalet till tredje plats i finalen.

Fullständigt resultat i damklassen:

1. Brommagymnasterna, 55.000 poäng
2. GK Motus Salto, 53.050 poäng
3. GT Vikingarna, 50.600 poäng
4. AGBS, 46.500 poäng
5. GF Örebro, 46.250 poäng
6. GK Engelholmsgymnasterna, 45.250 poäng

Mixedtävlingen, som var direktfinal, hade fyra tävlande lag som alla höll en hög nivå. Men redan i första grenen fristående skulle ett lag visa sig vara lite vassare och det höll i sig genom alla tre grenar. När tävlingen avslutats stod det klart att GF Örebro kan titulera sig svenska mästare i mixedklassen efter att ha fått högst poäng i samtliga grenar. Silver gick till Teamgym Norrdal (Gefle GF) och brons till Karlskrona GF.

Fullständigt resultat i mixedklassen:

1. GF Örebro, 48.800 poäng
2. Teamgym Norrdal (Gefle GF), 46.500 poäng
3. Karlskrona GF, 44.850 poäng
4. Ö-Mixen (Saltsjöbadens IF), 41.100 poäng

Källa: Gymnastikförbundet

Bild: Brommagymnasterna dam. Foto: Lukas Knutsson.