Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SvFF och Spotify inleder nytt musiksamarbete

Svenska Fotbollförbundet och Spotify inleder ett nytt samarbete där man kommer att musiksätta landskamperna i juni, med målet att bidra till att förhöja publikupplevelsen. Inför landskamperna kommer dam- och herrlandslagen dela med sig av sina bästa pepplåtar i varsin spellista på Spotify. Damlandslagets EM-kvalmatch mot Irland kommer dessutom få musikalisk inramning med ett framträdande i halvlek av Peg Parnevik.

Svenska Fotbollförbundet och Spotify har tidigare samarbetat och genomfört aktiveringar tillsammans. Bland annat skapade damlandslaget och Peter Gerhardsson spellistor i samband med EM 2022, som tillät supportrarna att komma närmare laget och ladda upp med samma musik som spelarna och förbundskaptenen gjorde inför matcherna.

Nu tas alltså nästa steg i samarbetet då man vill förena fotboll och musik med målsättningen om att lyfta publikupplevelsen till nästa nivå. Detta kommer ske på utvalda matcher och evenemang framåt.

Först ut i samarbetet väntar damlandslagets EM-kvalmatch mot Irland, som spelas på Friends Arena den 4 juni klockan 18.30. Då kommer DJ-kollektivet Ladies Love höja temperaturen i arenan inför matchstart. Dessutom står det klart att Peg Parnevik, nominerad till Årets Pop på Grammisgalan 2024 samt nyligen aktuell i samband med sitt uppträdande på Polar Music Prize, ska uppträda i halvlek.

– Fotboll och musik går hand i hand och vi vet att musikens närvaro kan förhöja känslor – från uppladdning till matchavslut. Därför är vi väldigt glada att ta vårt partnerskap till nästa steg med en unik upplevelse för besökarna på Friends, säger Katarina Berg, CHRO & General Manager Sweden.

– Vi är otroligt stolta och glada över att vi tillsammans med Spotify nu tar steget och skapar en publikupplevelse på nästa nivå med svenska artister. Våra starka varumärken kan tillsammans lägga grunden för en svensk musik- och fotbollshistoria, vilket känns riktigt spännande. Att dessutom få möjlighet att erbjuda våra supportrar något utöver det vanliga känns också riktigt kul, säger Helena Taube Rehnmark, Marknads- och kommunikationschef på Svenska Fotbollförbundet.

– Det ska bli så kul att vara en del av detta och få bidra med power och pepp! Vi är tjejer, vi är bäst och vi ses på landskampen, hälsar Peg Parnevik.

Källa: Svenska Fotbollförbundet (SvFF)

Bild: Peg Parnevik. Foto: Frankie Fouganthin