Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dags för Sveriges största trädgårdsfest – Tusen Trädgårdar

Söndag 30 juni bjuder Studiefrämjandet in till Sveriges största trädgårdsfest – Tusen Trädgårdar. Här får trädgårdsentusiaster från hela landet chansen att visa upp sina trädgårdar, odlingar, planteringar och trädgårdsprojekt. Tanken är att få människor att träffas, utbyta erfarenheter och inspirera varandra. Förutom privata trädgårdar visas slotts- och stadsparker, tillsammansodlingar, plantskolor och kolonilotter.

I Östergötland finns 37 trädgårdar att besöka. Till exempel den kända trädgården Joeys Trädgård i Skärblacka och delar av Ådala Koloniområde i Linköping.

Vem kan vara med?

Tusen Trädgårdar är en viktig dag för alla trädgårdsentusiaster oavsett om man är nybörjare eller erfaren trädgårdsmästare. Evenemanget är öppet för alla som delar passionen för trädgårdar och vill lära sig mer. Detta är en unik möjlighet att få inspiration, kunskap och nya idéer.

Om Tusen Trädgårdar
Tusen Trädgårdar hölls för första gången 2010 och har sedan dess arrangerats vartannat år med hjälp av tusentals trädgårdsentusiaster. För varje år har intresset, för både att visa upp sin trädgård och att besöka trädgårdarna, ökat.

Tusen Trädgårdar arrangeras av huvudarrangörerna Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson. Samarbetspartners är Sällskapet Trädgårdsamatörerna, Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR), Rikare trädgård och Impecta Fröhandel.

Källa: Studiefrämjandet

Foto: Studiefrämjandet